V nasprotno smer in čez ograjo (VIDEO)

V nasprotno smer in čez ograjo (VIDEO)
07.04.2022 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Na dirki Scheldeprijs je, potem ko so bili najboljši že v cilju, prišlo do neljubega dogodka. Tim Merlier je vozil v nasprotno smer po trasi ...

Alexander Kristoff je dirko Scheldeprijs dobi po samostojnem pobegu. V dolgi karieri Norvežan med elito na tak način dirke še ni dobil, saj je ponavadi zmagoval v množičnih sprintih ali sprintih manjših skupin. Vsekakor zaslužena zmaga pred skupino 12 kolesarjev, ki so se med sabo še nekoliko razbili.

V tej skupini je bil tudi Tim Merlier. Do cilja je prišlo vsega 30 kolesarjev - med njimi je bil na 22. tudi Luka Mezgec. A pozornost je vzbudil dogodek po samem cilju. Kolesarji, ki niso na stopničkah ponavadi hitro zapustijo prizorišče in to je storil tudi deveti Tim Merlier. Eden izmed najboljših sprinterjev ta hip se je obrnil. Ker so mu komisarji in očitno ostali pristojni za varnost dovolili je po desni strani kolesaril proti ekipnemu avtobusu.

A Merlier ni računal na to, da se bo ravno takrat nasproti pripeljala še ena skupina z dobrimi tremi minutami zaostanka. Vozil se je po desni strani in v rahlem desnem ovinku. Kljub temu je hitro opazil to skupino. Reakcija pa 250 metrov pred ciljem neverjetna. Hitro je najprej dvignil kolo čez sicer zelo visoko ograjo. Potem pa je še sam skočil čez. Ravno dovolj hitro, da se skupinica lahko nadaljevala s sprintom.

"Ko sem prečkal ciljno črto, sem se želel vrniti v avtobus naše ekipe. Resnično sem menil, da so že vsi kolesarji prečkali ciljno črto, saj me nihče ni ustavil. Na dirki pa je bila za našo samo še ena skupina. Nikakor nisem ostalih ogrožal nalašč in rad bi se opravičil." je na družabnih omrežjih po tem dogodku zapisal Merlier. Kasneje naj bi komisarji Merlierja za to potezo kaznovali z dvesto evri iz Alpecin Fenixa pa so sporočili: "Želel se je vrniti v avtobus in resnično je menil, da so že vsi kolesarji prišli na cilj."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ