V nedeljo boj olimpijk Blaže in Tanje v Mekinjah

V nedeljo boj olimpijk Blaže in Tanje v Mekinjah
19.04.2013 AVTOR: Švigelj Uroš
V nedeljo se bodo v Mekinjah blizu Kamnika zbrali najboljši slovenski gorski kolesarji in kolesarke na pokalni dirki kratki kros.

Več informacij: 

Mohor Vrhovnik

051-31-65-64
www.calcit-bike.com

 

Med več kot 160 prijavljenimi tekmovalkami in tekmovalci bo zagotovo najbolj zanimiv dvoboj med obema najboljšima damama slovenskega kolesarstva Blažo Klemenčič (Calcit Bike Team) in Tanjo Žakelj (Unior Tools Team).

Tekmovanje, ki ga organizira Calcit Bike Team iz Kamnika se bo pričelo v nedeljo 21.4.2013 ob 14:30 s startom najmlajših kategorij. Za dečki in deklicami starimi med 5 in 15 let se bodo ob 15:30 na progo podale najhitrejše ženske ter amaterji in veterani.

Start žensk bo zagotovo najbolj zanimiv, saj se bosta na startu po dirki v avstrijskem Langenloisu, (kjer je imela Blaža nekaj smole), ponovno srečali naši najboljši tekmovalki. Mekinjski kratki kros bo obema tekmovalkama sicer služil zgolj kot pripravljalna dirka na prihajajoče dirke svetovnega pokala, a zagotovo s svojo predstavo gledalcev ne bosta pustili ravnodušnih.


V moški članski dirki, ki bo na sporedu ob 16:30, se bodo na štartni črti razvrstili prav vsi tekmovalci, ki trenutno krojijo vrh slovenskega gorskega kolesarstva v krosu. Zelo zanimivo bo videti, kako se bodo tekmovalci znašli v tej kratki disciplini, ki je za kar polovico krajša od običajnih dirk. Kljub nekoliko drugačnemu formatu dirkanja, lahko med favorite zagotovo štejemo lanskoletnega državnega prvaka v olimpijskem krosu Matjaža Budina (Orbea Geax), prvaka v kategoriji do 23 let Urbana Ferenčaka, najhitrejšega iz prve letošnje pokalne dirke Roka Korošca in še enega domačina Boštjana Hribovška (vsi trije Calcit bike team). Vse pa lahko presenetit Miha Halzer (Energijateam.com), svetovni podprvak v eliminatorju . Kratka izvedba dirke mu bo zagotovo pisana na kožo.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ