V nedeljo slovenski zaključek: Vabljeni v Podsmreko

V nedeljo slovenski zaključek: Vabljeni v Podsmreko
17.10.2014 AVTOR: D. Z.
Tudi v Sloveniji se bliža konec kolesarske sezone 2014. Tudi tokrat bo zaključna dirka v Podsmreki pri Ljubljani. Glavna nagrada spet Simonu Špilaku.

Dirka po Pekingu je tudi letos pomenila zaključek sezone World Toura. Že po tradiciji pa zaključek sezone na slovenskih tleh zaznamuje dirka v Podsmreki, ki jo je organizator poimenoval dirka za VN Avtomojster. Na tej dirki podelijo tudi nagrado za Zlato kolo. Dirka bo na sporedu v nedeljo, start in cilj pa bosta pri Eurogardnu-Rotar center.

Kolesarji bodo dirkali na krožni preizkušnji. Vsak krog bo meril sedem kilometrov. Prireditev se bo začela ob 14. uri, ko se bodo najprej pomerili rekreativni kolesarji. Ti bodo morali plačati deset evrov startnine, pomerili pa se bodo na 21 km dolgi preizkušnji, kar pomeni, da bodo prevozili tri kroge. Organizator sporoča, da prijave sprejema na e-mail info@kdrog.si. Prijavili se boste tudi uro pred samim startom, dvig številk pa bo na dan dirke, od 12:30 ure dalje.

Po prihodu v cilj bo sledila še glavna dirka, skupaj pa bodo startali člani naslednjih kategorij: člani, mlajši člani, starejši mladinci in ženske. Čaka jih 10 krogov oziroma 70 kilometrov dolga preizkušnja. In zdaj še k nagrajencem. Zmagovalci v posameznih tekmovanjih so bolj ali manj znani. Med elito – tam štejejo točke v World Tour konkurenci – bo glavno nagrado tako kot lani prejel Simon Špilak. Kolesar Katjuše je sezono končal kot 29. na World Tour lestvici.

Spet pa je blestel na krajših etapnih dirkah. Drugi je Luka Mezgec, tretji pa Borut Božič. Med ženskami si bosta nagrado razdelili dve kolesarki. To bosta Polona Batagelj in Urša Pintar. Zaključna dirka pa bo še kako pomembna za mlajše člane. V boju za zmago ostajata predvsem Luka Pibernik in Domen Novak. Lani je dirko dobil Luka Pibernik. Zmagovalci zaključne dirke: Radoslav Rogina (2001), Borut Božič (2002), Tadej Valjavec (2003), Grega Bole (2004, 2005, 2009, 2011), Matic Strgar (2006), Borut Božič (2007), Blaž Furdi (2008), Blaž Jarc (2010), Marko Kump (2012) in Luka Pibernik (2013).

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ