V nedeljo v Kamniku podelitev priznanj najboljšim gorskim kolesarjem

V nedeljo v Kamniku podelitev priznanj najboljšim gorskim kolesarjem
02.11.2011 AVTOR:
V nedeljo bo v Kamniku podelitev priznanj najboljšim kolesarjem v točkovanju za Pokal Slovenije v vseh disciplinah gorskega kolesarstva.
Po uspešni sezoni in izvedbi tekmovanj, ki štejejo za Pokal Slovenije, bo Kolesarska zveza Slovenije tokrat podelila priznanja letošnjim najboljšim gorskim kolesarjem. Dobitniki priznanj bodo prvi trije v vsaki izmed kategorij v disciplinah kros, spust, štiri kros in bmx. Pred podelitvijo se bo zgodil še setanek Odbora za gorsko kolesarstvo z organizatorji tekmovanj, za katerih število se nadejamo, da bo prihodnje leto še nekoliko višje.

Letos so slovenski gorski kolesarji nanizali kar nekaj vrhunskih uvrstitev: poleg izjemne ženske trojke v svetovnem pokalu Tanje Žakelj, Nine Homovec in Blaže Klemenčič (Žakljeva je na Evropskem prvenstvu osvojila bronasto kolajno, Klemenčičeva je bila tam 5., na svetovnem prvenstvu pa 13.), tretjega mesta Petra Vesela v mešanih dvojicah na najzahtevnejši etapni preizkušnji za gorske kolesarje Cape Epic, izboljšanih najboljših slovenskih uvrstitvah v spustu Nejca Rutarja in Žige Pandurja na svetovnem prvenstvu v Champeryju, prvi slovenski spustašici v SP Zarji Černilogar, smo lahko spremljali tudi izjemen napredek slovenskega štiri krosa, kjer so dominirali Ajdovci in tamkajšnji Črn trn, ter ponovno oživljanje domače bmx scene, ki bo prihodnje leto zagotovo dobila še dodaten zagon z novo progo v Ljubljani.

V nedeljo bodo priznanja prejeli še najboljši v točkovanju slovenskega pokala, več o dobitnikih in sklepih posvetovanja OGK, pa prihodnji teden.

Foto: Vanja Kodermac
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ