V nedeljo v Podskrajniku za državne naslove

V nedeljo v Podskrajniku za državne naslove
28.11.2018 AVTOR: DZ

3. ciklokros Cerknica bo tokrat prav poseben, saj se bodo tam podeljevale majice za naslove državnih prvakov. Lani je naslov v najmočnejši kategoriji v Šenčurju osvojil Luka Mezgec.

Kar tri organizacije so stopile skupaj – KK Pantal, društvo Kolesarsim Varno in Cerkniški rekreativni kolesarji – pri organizaciji naslednje ciklokros dirke. Ta bo v nedeljo, 2. decembra v okolici Cerknice oziroma v industrijski coni Podskrajnik. Organizatorji obljubljajo: “Proga je atraktivna, zabavna in hitra. Obenem pa vabimo tudi najmlajše, da se udeležijo Cici dirke in okusijo čar kolesarstva.” Gre za kombinacijo asfalta, makadama in trave. Tekmovanje se bo začelo ob 11:30 z dirko otrok oziroma s Cici dirko.

V tem primeru startnine ne bo. Ob 12. uri bodo startali dečki in deklice. Dirkali bodo 20 minut in dodatni krog. Ob 12.30 bo start žensk, mlajših in starejših mladincev. Ti bodo morali dirkati pol ure in dodatni krog. Ob 13.30 bo še start najmočnejših kategorij. To so člani amaterji in masters. Čaka jih 45 minut dolga dirka z dodatnim krogom. Številke boste lahko dvignili v stari industrijski coni Podskrajnik pri gostilni En Krajcar. Lani je med najmočnejšimi naslov prvaka osvojil Luka Mezgec, ki je tako kot prvi Slovenec v eni sezoni osvojil vse tri naslove - najboljši je bil tudi na cestnem državnem prvenstvu in na državnem prvenstvu v olimpijskem krosu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ