V novem filmu o Lanceu Armstrongu tudi Dustin Hoffman

V novem filmu o Lanceu Armstrongu tudi Dustin Hoffman
07.12.2013 AVTOR: D. Z.
V ZDA se trenutno vrti dokumentarni film Armstrongova laž, ki bo v začetku leta 2014 prišel tudi v Evropo. A nastaja že pravi, igrani film.

Armstrongova laž
Ko govorimo o trenutno aktualnem filmu Armstrongova laž, potem moramo poudariti, da gre za dokumentarni film, material pa je Alx Gibney posnel na terenu, s pravimi osebami.

Tako so v filmu prisotni vse pomembnejše osebe, vpletene v dopinško afero. Američani pa že snemajo tudi pravi igrani film.

Knjiga Davida Walsha kot gradivo
Prav veliko informacij o tem filmu še ni. Pod film se bo podpisal Stephen Frears, film pa temelji na knjigi novinarja Davida Walsha, z naslovom Sedem smrtnih grehov.

Po pisanju nekaterih ameriških medijev naj bi eno izmed vlog v filmu, ki naj še ne bi imel izbranega naslova, igral tudi zvezdnik Dustin Hoffman. Glavno vlogo, torej Lancea Armstronga bo igral Ben Foster, ki je nekatere prizore v Franciji že posnel.

David Millar svetuje
Svetovalec pri nastajanju tega filma naj bi bil kolesar David Millar. Novinarja Davida Walsha, ki je v času Armstrongove kariere vseskozi pisal o dopingu v ameriškem moštvu bo igral Chris O'Dowd.

Francoski igralec Guillaume Canet pa naj bi prevzel vlogo zloglasnega zdravnika Micheleja Ferrarija. Izmed bolj poznanih igralcev naj bi v filmu nastopal tudi Lee Pace. Frears pa naj ne bi bil edini, ki si želi posneti film o padlemu Armstrongu.

Tudi Paramount in Warner Bros
Za to se zanimata tudi Paramount in Warner Bros. Warner Bros naj bi film poimenova ?Rdečekrvni Američan?. Producent naj bi bil Bradley Cooper, ki naj bi igral tudi eno izmed vlog ? ali Lancea Armstronga ali Tylerja Hamiltona.

Tretji film pa naj bi bil posnet po knjigi z naslovom Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong. Medtem pa se Lance Armstrong zadržuje v Evropi, v teh dneh se je opravičil tudi Christopherju Bassonsu.

Francoskemu kolesarju, s katerim sta se sprla leta 1999, ko je Bassons ostro kritiziral jemanje nedovoljeni sredstev, Armstrong pa ga je takrat ostro napadel. Američan je opravil tudi intervju za Gazzetto dello Sport.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ