V Novem mestu najboljši Italijan

V Novem mestu najboljši Italijan
01.04.2018 AVTOR: D. Z.
Filippo Fortin spet najboljši v Novem mestu. Zanj že druga zmaga na VN Adrie Mobila. Najboljši Slovenec je bil Žiga Grošelj na sedmem mestu.

Na startu dirke druge kategorije za VN Adria Mobil so bili kolesarji vseh slovenskih moštev, lepo število pa tudi avstrijskih ekip, v katerih vozijo nekateri slovenski kolesarji.

Omenimo povratek Janija Brajkoviča, za katerega je to bila prva dirka v dresu Adrie Mobila. Trasa 184 kilometrov dolge je bila nadvse razgibana. Kolesarji so morali že v prvih 50 kilometrih premagati vzpona na Brezovico in se potem povzpeti še na Vahto, ki je bila s 615 metri nadmorske višine tudi najvišja točka dirke. Sledil je spust v Novo mesto, potem pa še dva kroga čez Gabrje. Zadnjič so vzpon v Gabrju prečkali po 150 kilometrih dirkanja.

Po dobrih 170 kilometrih pa so spet prišli v Novo mesto, takrat so vstopili v zaključna dva kroga. Cilj so organizatorji tokrat prestavili na Seidlovo cesto. Takoj po startu je prišlo do pobega in v osprejdu sta se znašla Luka Sagadin ter William David Munoz Perez. Kolumbijec je vztrajal in bil najboljši tudi na prvih dveh gorskih ciljih. Glavnina pa je potem bila vseeno prehitra. Sicer smo v nadaljevanju videli še nekatere napade, a neuspešne. Potem pa so kolesarji prišli v zadnje kroge in najresneje sta prvo skupino, ki je štela vsega dobrih 30 kolesarjev ogrozila Markus Greiberger in Riccardo Zoidl.

A vse to je bila zgolj priprava na sprint, saj so v ozadju vse pod nadzorom imeli predvsem kolesarji moštva, v katerem vozi tudi Zoidl, torej moštva Felbermayr Simplon Wels. Ti so vse stavili na Filippa Fortina. Italijan jih ni razočaral. V Novem mestu je to dirko enkrat že dobil, bil je tudi že na odru, zdaj pa je spet stopil na najvišjo stopničko. V sprintu je bil premočan. Drugi je bil njegov rojak iz moštva Friuli Nicola Venchiaurtti, tretji pa Čeh Jiri Polnicky. Najboljši Slovenec je bil Žiga Grošelj na sedmem mestu. Andi Bajc je bil 19., Jure Golčer 25. Samo ti so izmed Slovencev prišli na cilj v prvi skupini. Vsi ostali so že prej izgubili stik.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ