V Novem mestu prevlada Slovencev!

V Novem mestu prevlada Slovencev!
01.09.2019 AVTOR: DZ, vir: Ljubljana Gusto Santic

Dirko Hrvaška – Slovenija je dobil Marko Kump. Že njegova tretja zmaga na tej dirki. Postal je rekorder v tem pogledu. Drugi je bil Rok Korošec, tretji pa Tilen Finkšt.

Zdaj je dirka vsekakor že tradicionalna. Govorimo o dirki Hrvaška – Slovenija. V zadnjih letih se ta preizkušnja konča v Novem mestu, predtem se je v Ljubljani ali Zagrebu. Letos so organizatorji dirko izpeljali že dvanajstič. Prvi dve izvedbi je dobil Robert Vrečer. Sledili so Matej Mugerli, Kristjan Fajt in leta 2012 prvič Marko Kump. Potem sta zmagala Riccardo Zoidl in Primož Roglič.

Leta 2015 spet Marko Kump. Potem Jannik Steimle in v zadnjih dveh letih kolesar Adrie Mobila Dušan Rajović. Leto 2019 pa je bilo povsem v znamenju Slovencev. Letos so morali kolesarji premagati dobrih 180 kilometrov. Zaključek je potekal po ulicah v Novem mestu. Povprečna hitrost je znašala 43,7 km/h. Po dobrih štirih urah dirkanja pa je napet spritn dobil Marko Kump. To je njegova tretja zmaga na tej dirki, kar pomeni, da je zdaj sam na vrhu po številu zmag. Kolesar Adrie Mobila je premagal dvojico iz moštva Ljubljana Gusto Santic. Drugi je bil namreč Rok Korošec, tretji pa Tilen Finkšt. Peto mesto je zasedel še Andi Bajc.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ