V Novem mestu prevlada tujcev. Golčer 13.

V Novem mestu prevlada tujcev. Golčer 13.
02.04.2017 AVTOR: D. Z.
Dirko za VN je dobil Italijan Antonio Parrinelo. Slovencev med deseterico ni bilo. Še najboljši je bil Jure Golčer na 13. mestu.

V Novem mestu so izpeljali že tretjo dirko za VN Adrie Mobila. Dirka je bila dolga 183 kilometrov in se je izkazala za nadvse zahtevno. Dolga je bila 183 kilometrov.

Dirka se je začela pred Adrio Mobilom, končala pa na Glavnem trgu v Novem mestu. Na startu je bilo 172 kolesarjev iz 24 držav. Na prvih dveh vzponih – na Brezovici in na Vahti – so bili najbolj aktivni Kolumbijci, slediti pa sta jim poskušala tudi Jure Golčer in Tadej Pogačar. Selekcija je bila velika. Na koncu se je za zmago udarilo vsega sedem kolesarjev. V tej skupini pa ni bilo Slovenca.

Po štirih urah in 16 minutah je sprint dobil Italijan Antonio Parrinello, ki je ugnal rojaka Nicolo Gaffurinija in Belorusa Stanislava Bažkuva. Sledili so še Bongiorno, Pacchiardo, Pozdnjakov in Tamayo. Potem pa so na cilj kapljali še nekateri kolesarji. Zamparella in Toto sta zaostala za 1:14, Orico in Ficara za 1:29 …

Pet sekund kasneje je prišla na cilj skupinica štirih kolesarjev, med katerimi je bil tudi Jure Golčer, ki je dirko končal na 13 mestu. Glavnina je zaostala za dve minuti in 18 sekund. Sprint je dobil Filippo Fortin, ki je branil lansko zmago. Žiga Grošelj je bil 16., Tadej Pogačar 33., Matej Drinovec 35., Marko Pavlič 36., Jaka Primožič 42. Do cilja je prišlo vsega 58 kolesarjev.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ