V Novem mestu treniral, zdaj pa dvakrat podrl svetovni rekord

V Novem mestu treniral, zdaj pa dvakrat podrl svetovni rekord
03.11.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Italijan Filippo Ganna je na SP na velodromu v Minsku dvakrat podrl svetovni rekord v individualni zasledovalni vožnji. Nova znamka je zdaj 4:02,647.

Filippo Ganna je sicer član moštva Ineos, a na “cesto” je prišel z velodroma in to disciplino še naprej uspešno goji. Trenutno je z italijansko reprezentanco na prvenstvo v Minsku. Tam Ganna zares blesti. Nastopil je na individualni zasledovalni vožnji. Najprej je že na dopoldanskih kvalifikacijah postavil nov mejnik, ki ga je imel od septembra v lasti Američan Ashton Lambie.

Nova znamka pa 4:04,252. A s tem podvigov mladega, komaj 23-letnega kolesarja še ni bilo konec. V finalu se je soočil z Johnom Archibaldom in ga na zasledovanju celo ujel. Spet z novim rekordom. Znamko je sicer tretji s svetovnega prvenstva v vožnji na član v Yorkshiru izboljšal še za skoraj dve sekundi. Nov čas je zdaj 4:02,637. Povprečna hitrost pa kar 59,345 km/h.

Archibold je bil drugi, tretji prej omenjeni Lambie, ki je bil skoraj deset sekund počasnejši. Četrti pa Stefan Bissegger. "Po bronasti medalji na svetovnem prvenstvu v vožnji na čas mu bodo ti rekordi dali dodatno samozavest. Da se bo zavedal, kakšne sposobnosti so mu bile dane,” je o Ganni povedal italijanski trener na velodromu Marco Villa. In, zakaj je zgodba tudi zanimiva?

Villa je člane italijanske reprezentance v pripravah na največje tekme na velodromu pripeljal tudi v Novo mesto oziroma Češčo vas. Tam so opravili pomemben del treningov. Udeležil se jih je tudi Filippo Ganna. Ob njem pa tudi olimpijski prvak in evropski prvak v cestni vožnji Elia Viviani. Z Vivianijem smo se tudi pogovarjali in intervju si boste lahko prebrali v naslednji številki revije Bicikel.com.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ