V Novem Sadu najboljši Robi Jenko

V Novem Sadu najboljši Robi Jenko
16.09.2017 AVTOR: D. Z.
Dirka po Vojvodini. V ospredju Slovenci. Med ubežniki kar štirje. Najboljši pa Robert Jenko.

Kolesarji slovenskih moštev MebloJogi Kult Solkan, KK Kranj in KK Bled so uspešno nastopili na enodnevni dirki po Vojvodini.

Govorimo o že 38. izvedbi te preizkušnje. Kolesarji so morali prevoziti 160 kilometrov dolgo preizkušnjo v Novem Sadu. Ritem je bil od vsega začetka zelo hiter, na koncu pa je povprečna hitrost znašala 43,39 km/h. V zaključku se je v ospredju izoblikovala skupina šestih kolesarjev, med katerimi so bili tudi štirje Slovenci. Kolesarji primorske ekipe so bili edini, ki so imeli v tej skupini dva člana.

Tim Roškar je zato pomagal izkušenejšemu Robertu Jenku, tako da so se tik pred ciljem uspeli približati še zadnjemu ubežniku. Prehitel pa ga je samo Robert Jenko, ki je bil najmočnejši v sprintu in se je lahko po treh urah 41 minutah in 15 sekundah veselil zmage. Drugi je bil Marko Danilović, tretji pa Nebojša Jovanović. Četrto mesto je osvojil Tadej Logar (KK Kranj), peti je bil Luka Pajek (KK Bled) in šesti Tim Roškar (MebloJogi Kult Solkan). Naslednja skupina je zaostala za dobro minuto, boj za sedmo mesto pa je dobil Jaka Primožič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ