V novi sezoni prihaja UCI Mountain Bike World Series z bolj obsežno medijsko pokritostjo

V novi sezoni prihaja UCI Mountain Bike World Series z bolj obsežno medijsko pokritostjo
22.01.2023 AVTOR: N. Gr., foto: UCI

Mednarodna kolesarska zveza je predstavila nov format svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu, ki se bo odslej imenoval UCI Mountain Bike World Series. Prenosi v sodelovanju z Discovery Warner Bros. 

UCI je dobil pomembnega partnerja pri načrtu, da poveča globalno prepoznavnost svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu. S podjetjem Warner Bros Discovery, ki združuje nekaj največjih igralcev v TV industriji, so sklenili dolgoročno pogodbo za promocijo in prenose gorskokolesarskih dirk.

Nastal je UCI Mountain Bike World Series, nova oblika tekmovanja, ki bo nadomestila dosedanji svetovni pokal. V samem bistvu se za tekmovalce veliko ne bo spremenilo, še vedno bodo dirke potekale v vseh največjih disciplinah (kros, spust, short track, maraton, enduro in e-enduro), bodo pa vse skupaj reklamirali pod enim brandom. 

Tako si želijo doseči novo publiko, dirke v krosu, spustu in enduru pa bodo v živo prenašali na discovery+, na Eurosportovi aplikaciji in preko aplikacije GCN. Tako boste v živo lahko spremljali vse boje najboljših gorskih kolesarjev sveta. 

Pripravili pa so tudi nov format, v Franciji se bo septembra odvil desetdnevni festival, ko bodo v Les Getsu in Morzinu tekmovali kolesarji v vseh disciplinah, tako da bodo imeli ljubitelji gorskega kolesarstva veliko priložnosti, da si ogledajo zanimive boje v živo. So pa pri UCI-ju poskrbeli še za eno novost: na nekaterih dirkah se bodo lahko ob profesionalcih na isti progi pomerili tudi amaterji. 

Kolesarji bodo tako dobili možnost, da se primerjajo s svetovno smetano, bo tem pa bodo najboljši zbirali tudi točke in talenti se bodo tako lahko prebili tudi v kategorijo Elite. Nabor tekmovalcev želijo pri mednarodni zvezi tako še razširiti. 

Na prvi pogled gre za potezo, ki sama po sebi revolucije ne bo prinesla, bi pa z ustrojem Warner Bros Discoveryja lahko dobili močnega medijskega partnerja, ki bo znal približati gorsko kolesarstvo širši publiki.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ