V oblačnem Šenčurju zmaga za Martina Otoničarja

V oblačnem Šenčurju zmaga za Martina Otoničarja
28.04.2015 AVTOR: Matej Zalar
Na kriteriju za 17. VN Šenčurja je bil najboljši šprinter Radenske Martin Otoničar. Pri mladincih zmagi za Finkšta in Čemažarja.
Martin Otoničar pred "legionarji"

Tehnično zahtevna dirka za kriterij po ulicah Šenčurja je potekala v oblačnem vremenu, na trenutke je kolesarje pozdravil tudi dež. Poleg kolesarjev slovenskih ekip sta nastopila tudi Luka Pibernik (Lampre-Merida) in Aldo Ino Ilešič, ki nastopa za ekipo Voralberg. 

Kolesarji so za točke šprintali vsakih pet krogov, s 36 točkami pa je bil prepričljivo najboljši mladi Martin Otoničar. Najbolj se mu je na drugem mestu približal Pibernik, tretji pa je bil Ilešič. Tik pod odrom za zmagovalce je z le točko manj od Ilešiča končal kolesar kranjske Save Gašper Katrašnik. Dirko je končalo le 15 tekmovalcev. 

Popolna prevlada starejših mladincev Radenske

Starejši mladinci so v Šenčurju prevozili 39 kilometrov, do odločilnega pobega pa je prišlo takoj po prvem šprintu. Pobegnil je kolesar Radenske Tilen Finkšt, v glavnini pa nobena od ekip ni prevzela odgovornosti za lov na ubežnika.

Zmaga je bila tako kmalu oddana, Finkšt pa je skupno zbral kar 41 točk. Preostali kolesarji so se pomerili za drugo in tretje mesto, najbolj uspešna sta bila Matej Merčun in Žiga Jerman, ki sta vsak zbrala po 15 točk. Četrti je bil Pogačar, peti Gorazd Per, šesti pa Žiga Jerman. 

Nik Čemažar nadaljuje z dobro formo

Pri mlajših mladincih letos zmage kot po tekočem traku niza kolesar Save Nik Čemažar. V Šenčurju se je v prvih krogih zvrstilo kar nekaj poizkusov pobega, vendar nobeden ni bil uspešen. V šprintih je tako Čemažar najbolj uspešno zbiral točke, v pomoč mu je bil tudi klubski kolega Luka Eržen. 

V zadnjih krogih so s pobegi do točk poizkušali priti kolesarji Radenske, vendar jim je zmanjkalo krogov in zmaga je odšla v Kranj. Drugi je bil kolesar Radenske Pavel Cizelj, tretji pa kolesar ptujske Perutnine Luka Sagadin.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ