V Parizu so dame imele prednost: La Course najboljši kolesarki (video)

V Parizu so dame imele prednost: La Course najboljši kolesarki (video)
30.07.2014 AVTOR: D. Z.
Spektakularno krstno dirko po Elizejskih poljanah je dobila brez dvoma najboljša kolesarka zadnjih let Marianne Vos.

Organizatorji dirke po Franciji so se odločili, da bodo naredili nekaj dobrega tudi za žensko kolesarstvo in da bodo pripomogli k napredku ženskega cestnega kolesarstva. Tako se je rodila ideja o dirki, ki so jo poimenovali La Course. In izpeljali so je v nedeljo, 27. julija.

Seveda na Elizejskih poljanah, nekaj ur pred prihodom profesionalnih kolesarjev, ki so končali znameniti Tour de France. Na startu pa številne zvezdnice ženskega kolesarstva. Čakala jih je sicer po profilu ne preveč zahtevna trasa. Prevoziti so morale 13 krogov po Elizejskih poljanah. Sicer je prišlo do nekaterih napadov, a prave razlike ni uspela narediti nobena ubežnica.

Štiri kilometre pred ciljem je prišlo tudi do padca, tik ob vstopu v zadnji kilometer pa je padla še Ferrand Prevotova, tako da se je za zmago v sprintu udarilo vsega okrog 30 kolesark. Štiri so si privozile rahlo prednost in prva je sprint začela Wildova. A največ moči je vseeno pokazala zagotovo najuspešnejša kolesarka zadnjih let Marianne Vos. Nizozemka se je lahko veselila zaslužene zmage. Wildova je bila druga, Kirchmannova pa tretja.

»La Course je zares nekaj posebnega za žensko kolesarstvo. A je zgolj en korak h priznavanju, ki si ga zaslužimo. Spet bi se rada zahvalila organizatorjem. Upam, da so vsi, ki so si dirko ogledali, spoznali, da postaja žensko kolesarstvo vse močnejše, « je dejala presrečna zmagovalka Marianne Vos, ki je še dodala: »Zmagovala sem na velikih dirkah, a zmago na tej dirki sem preprosto morala dodati v svojo zbirko. Uspelo mi je tudi po zaslugi ekipe. «


Rezultati
1. Marianne Vos (Niz) Rabo Liv Women Cycling Team 2:00:41
2. Kirsten Wild (Niz) Team Giant - Shimano
3. Leah Kirchmann (Kan) Optum P/B Kelly Benefit
4. Lisa Brennauer (Nem) Specialized - Lululemon
5. Shelley Olds (ZDA) Ale Cipollini
6. Coryn Rivera (ZDA) Unitedhealthcare
7. Jolien D'hoore (Bel) Lotto Belisol Ladies
8. Emma Johansson (Šve) Orica - Ais
9. Simona Frapporti (Ita) Astana Bepink Womens Team
10. Roxane Fournier (Fra) Poitou-Charentes Futuroscope

 

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ