V Plavah vnovično zmagoslavje Ajdovcev

V Plavah vnovično zmagoslavje Ajdovcev
14.09.2011 AVTOR:
V soboto je v Ložicah pri Plavah potekalo še zadnje dejanje letošnjega domačega pokala v gorskokolesarski disciplini 4 kros.
Dirka v organizaciji ŠRD Ložice je iz leta v leto bogatejša in bolje organizirana, prav tako pa se pozna tudi porast v številu gledalcev, ki jih je bilo letos ob progi in v ciljni areni okoli 500, kar je zagotovo dobro znamenje za prihodnost te atraktivne kolesarske veje. Proga je v letošnjem letu doživela nekaj sprememb, ki jih je »zakrivil« lokalni matador iz Plav, Kristjan Medvešček.
Član ajdovskega kluba Črn Trn je bil na novi progi tudi najhitrejši, z zmago pa je postal tudi pokalni prvak v kategoriji elite, s skupno zbranimi 700 točkami pred še dvema Trnovcema, Andrejem Bratino(440) in Urbanom Rotnikom(420). Srebro je v soboto osvojil odlični spustaš, ki je v letošnjem letu z odličnimi nastopi v svetovnem pokalu poskrbel za nekaj novih mejnikov v slovenski DH sceni, Nejc Rutar (Orbea Geax/Unior Tools Team), na tretje mesto pa se je zavihtel Urban Rotnik.

»Dirka se mi je zdela v redu. Nova proga se je izkazala za dobro urejeno, omogoča namreč veliko prehitevanj in tudi zaradi tega je bila zadnja pokalna dirka zanimiva. Poleg tega sem vesel, da je vreme zdržalo in je organizacija tekla brezhibno. Za prihodnost si želim še večjega števila tekmovalcev in več organizatorjev ter dirk v Sloveniji. Upam, da bo zanimanje za ta šport naraslo in da bomo v prihodnjem letu videli na štartu nove obraze,« je povedal skupni zmagovalec med člani, Kristjan Medvešček.

Tudi v mladinski konkurenci ajdovci niso imeli prave konkurence, oziroma so bili od nje bistveno hitrejši, novi pokalni prvak pa je postal Jakob Malik, ki je tokrat prehitel Matica Hledeta(DEŠ Fleš) in Janija Fučko(KK Črn Trn), ki je v skupnem seštevku s 520 točkami končal leto na drugem mestu, tretji pa je bil na koncu Tilen Jejčič(Črn Trn).

V ženski konkurenci je bila najhitrejša mlada Monika Hrastnik iz Mozirja, ki je prehitela skupno zmagovalko pokala, Polono Lavrenčič(KK Črn Trn), ki je povedala: »Škoda da sva tekmovali le dve tekmovalki v ženski kategoriji. Tudi zmaga v Pokalu Slovenije je bila pričakovana, saj sem se pokalnih tekem udeleževala kot edina redna tekmovalka. Želim si, da bi se za tekmovanja v štiri krosu odločilo več deklet, tako da bi se domača konkurenca povečala in izboljšala. «

Med dečki je pokalni zmagovalec postal Mitja Ergaver(KK Črn Trn), edina zmaga, ki ni romala v roke Črnega Trna, pa je bila tokrat v kategoriji amaterjev, kjer je zmagal domačin Martin Krašček pred Dejanom Kraščkom in tekmovalcem KD Rajda Kevinom Bergincem. V skupnem seštevku je šla zmaga v roke  Dejana Kraščka(ŠRD Ložice), pred Alešem Gombocom in Miho Sprukom(Calcit bike team GT).

Foto: Vanja Kodermac
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ