V Poreču v akciji slovenske ekipe

V Poreču v akciji slovenske ekipe
07.03.2020 AVTOR: DZ

V nedeljo bo na sporedu že 31. dirka za Trofej Poreč. Govorimo o dirki druge kategorije, na kateri je bil do zdaj najuspešnejši Matej Mugerli s kar štirimi zmagami in tretjim mestom.

Dirka Trofej Poreč je že tradicionalna preizkušnja in za slovenske ekipe predstavlja eno izmed prvih dirk v sezoni. Vsekakor je zelo pomembna z vidika nabiranja tekmovalnih kilometrov pred etapno dirko Istrska Pomlad, še posebej pa pred dvema enodnevnima dirkama v Sloveniji - Izola in Adria Mobil. Na tej dirk iso bili v preteklosti najbolj uspešni prav Slovenci. Matej Mugerli se lahko pohvali s štirimi zmagami in tretjim mestom.

Marko Kump je dosegel že dve zmagi in tretje mesto. Matej Gnezda pa je enkrat zmagal in bil enkrat drugi. Dirka se začne v Poreču, konča pa na vrhu krajšega klanca - Tar. Po desetih kilometrih bodo kolesarji vstopili v kroge. Prevoziti jih bodo morali sedem. V vsakem pa se bodo podali čez vzpon Labinci. Zaključek je po razgibani dirki ravno dovolj zahteven, da že pride do selekcije. Dirka je dolga 156 kilometrov. Lani jo je dobil Fabian Lienhard, ki zdaj vozi za world tour ekipo Groupama FDJ.

Najboljši slovenski predstavnik Rok Korošec je zasedel šesto mesto. Bil je drugi v sprintu glavnine, ki je zaostala za 55 sekund. Letos se na dirko v dresu razvojne ekipe Groupama FDJ vrača Žiga Jerman. Na startni listi je tudi Matej Mugerli, ki vozi za Sport.Land. Niederosterreich. Žiga Grošelj in Andi Bajc bosta zastopala moštvo Felbermayr Simplon Wels. In potem so tu še vse slovenske ekipe. Adria Mobil, Ljubljana Gusto Santic, KK Kranj in MebloJogi.


Postave slovenskih ekip
Adria Mobil: Aljaž Jarc, Gašper Katrašnik, Marko Kump, Boštjan Murn, Aljaž Omrzel, David Per.
Ljubljana Gusto Santic: Tilen Finkšt, Matic Grošelj, Rok Korošec, Viktor Potočki, Blaž Avbelj, Carlo Jurišević.
KK Kranj: Luka Čotar, Nik Čemažar, Aleš Pirih, Jaka Primožič, Uroš Repše, Filip Kvasina.
MebloJogi Pro-concrete: Rok Naglič, Matevž Govekar, Robert Jenko, Kristjan Hočevar, Marko Pavlič, Žiga Ručigaj.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ