V Postojni se začenja že 8. DOS

V Postojni se začenja že 8. DOS
07.05.2014 AVTOR: D. Z.
V četrtek, 8. maja, se bo ob 18. uri začela že osma dirka Okoli Slovenije. Tudi letos bo preseženih nekaj mejnikov. Med posamezniki zmago brani Mitja Rok.

A najprej trasa. Kolesarji se bodo morali podati na 1205 kilometrov dolgo preizkušnjo. Na progi bo 12 časovnih kontrol. V primerjavi s prejšnjimi leti bo predvsem prva etapa precej spremenjena. A vseeno.

Vse skupaj se začne v Postojni, prva časovna kontrola pa bo v Šmarju. Po prevoženih 73,5 km. Naslednja bo 155 km kasneje v Lokavcu, potem pa bo kolesarje pot vodila čez zahteven vzpon na Predmejo in vse do časovne kontrole v Žagi. Sledil bo prelaz na Vršič in četrta kontrola v Slovenskem Javorniku, ki so jo organizatorji poimenovali tudi Časovna kontrola Jure Robič.

Naslednja bo v Šoštanju. Sledile bodo še kontrole: Kamnica, Moravske Toplice, Šmarje pri Jelšah, Krško, Črnomelj, Nova vas in Postojna. V Postojni je tudi zadnja 12 kontrola. Tam bo razglašen zmagovalec že osme dirke Okoli Slovenije. Uradna podelitev bo v nedeljo, 11. maja. Nagradni sklad dirke znaša 12.800 evrov.

Na progo se bodo najprej podali posamezniki. To bo ob 18. uri. V četrtek dopoldne bodo imele ekipe tehnične preglede koles, spremljevalnih vozil … Ob 20. uri bo startala prva ekipa med dvojicami, uro kasneje pa tudi prva izmed dveh prijavljenih četvork. Organizatorji prve tekmovalce v cilju pričakujejo v soboto dopoldne.

Dirka se bo uradno zaključila v nedeljo, 11. maja, ob 18. uri. Takrat se bo začela tudi podelitev za najboljše. V tisti najprestižnejši kategoriji, torej med posamezniki, bo zmago branil Mitja Rok. Tokrat se v to kategorijo vrača Marko Baloh. Dirko je kar štirikrat zapored dobil Jure Robič, po enkrat pa so se zmage veselili Marko Baloh, Christoph Strasser in Mitja Rok.

Med posamezniki je prijavljenih 39 kolesarjev, med posameznicami pa dve. Med moškimi pari je prijavljenih 14 ekip, med mešanimi pa tri. Tu so še moške četvorke in prijavljeni dve ekipi. Po imenih vsekakor izstopa ekipa Tušmobil. Tu bodo vozili Mirko Tuš, ter nekdanji profesionalni kolesarji Mitja Mahorič, Iztok Melanšek (lani se je zmage skupaj z Markom Balohom veselil med dvojicami) in Borut Rovšček.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ