V prvem dvoboju Toura zmagovalka Volleringova

V prvem dvoboju Toura zmagovalka Volleringova
26.07.2023 AVTOR: N. Gr., foto: TdF

Pobeg dneva in etapna zmaga na ženskem Touru je uspel Yari Kastelijn, v ospredju pa je bil vendarle prvi spopad Volleringove in Van Vleutnove na ciljnem vzponu do Rodeza.

Z dobrimi 177 kilometri je bila četrta etapa najdaljša na letošnji dirki po Franciji, odločena pa je bila v pobegu. Yara Kastelijn je izkoristila veliko prednost, ki jo je ubežni 12-erici dopustila ekipa SD Worx, in kot edina zdržala do cilja. Ohranila je dobro minuto prednosti za prvo zmago v karieri, ki jo bo težko presegla.

Glavno dogajanje pa smo spremljali v glavnini. Razgiban zaključek etape je bil kot nalašč za napade, prvi favoritinji Annemiek van Vleuten in Demi Vollering pa obe radi dirkata agresivno. In tako je prva napadla na vzponu na Cote de Lavernhe Van Vleutnova,ki je ujela in prehitela nosilko rumene majice Lotte Kopecky, sledil pa je še strm, 600 metrov dolg zaključni vzpon do Rodeza.

Tudi tam je prva pospešila starejša Nizozemka, a je bila Volleringova bolj spretna in v zaključku si je privozila osem dragocenih sekund naskoka. "Obe sva danes želeli preizkusiti druga drugo, etapa je bila idealna za to, sploh ker v naslednjih dveh etapah ne bo priložnosti za napade. Z Demi sva bili obe na limitu, v zaključku pa sem izgubila nekaj časa. Predvsem zato, ker sem začela s šprintom prezgodaj, mislila sem, da je malo krajši vzpon. Nisem zadovoljna, ampak škoda ni prav velika," je razplet opisala Van Vleutnova.

"Vedela sem, da je zaključek zelo lep, pogledala sem ga že pred Tourom. Le zadnji vzpon je bil dovolj strm, da so se lahko naredile razlike. Imele smo dober načrt z ekipo, dobro smo vozile. Še vedno me preseneča, da druge ekipe pomagajo ekipi SD Worx, čeprav so z naskokom najmočnejši. Morda je čas, da začnemo igrati poker," je še dodala Van Vleutnova.

Rumeno majico je zadržala Lotte Kopecky, ki jo bo zelo verjetno ohranila do sobotne kraljevske etapi v Pirenejih z vzponoma na prelaza Aspin in Tourmalet.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ