V Romandiji na sedmih vzponih kraljevske etape majico brani Rohan Dennis

V Romandiji na sedmih vzponih kraljevske etape majico brani Rohan Dennis
30.04.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Britanski mladenič Ethan Hayter blesti v Romandiji, slavil je v šprintu druge etape, v tretji pa zaostal le za Patrickom Bevinom. Pred današnjo težko gorsko etapo vodi Rohan Dennis.

Na dirki po Romandiji smo spremljali dve zelo podobni etapi, ki sta se pričakovano končali s šprintom razredčene glavnine, saj vzponi v Romandiji niso bili dovolj selektivni, da bi prišlo do večjih selekcij.

V drugi etapi je tako slavil osmoljenec prve Ethan Hayter. Zaradi padca v prvi etapi je izgubil majico vodilnega, ki jo je dobil po zmagi na prologu, razočaranje pa ni trajalo dolgo, saj je v šprintu v Echallensu prepričljivo ugnal Jona Aberasturija in Fernanda Gavirio.

V zaključku tretje etape je bila slika zelo podobna, spet glavnina ni imela težav z ubežniki, ujela jih je 20 kilometrov pred ciljem, za zmago pa se je pomerila skupina okrog 60 kolesarjev. Tokrat je bil najhitrejši Patrick Bevin, ki je Israel Start-Up Nationu prinesel eno redkih zmag v letošnji sezoni, ki se zanje ne odvija po željah.

Dennis ostaja v vodstvu, a kako dolgo še?

Najbližje mu je prišel Hayter, tretji pa je bil Rohan Dennis, ki po zaslugi kronometra in napada v prvi etapi še vedno nosi majico vodilnega v skupnem seštevku.

To se danes lahko spremeni, saj je pred kolesarji najtežja gorska etapa dirke. Od sedeža UCI-ja v Aiglu do cilja v Zinnalu jih čaka 180 kilometrov in kar 7 kategoriziranih vzponov, od tega štirje prve kategorije. Če pogledamo profil etape, se bodo kolesarji cel dan samo vzpenjali ali spuščali, le prvi kilometri bodo ravni, zato bodo razlike v skupnem seštevku velike.

Prvi cilj konkurentov Dennisa je, da se znebijo Avstralca na strmih vzponih, nato pa obračunajo med seboj. Vsa glavna imena so zvrščena v 15 sekundah, tako da vsi še ostajajo v igri, prav tako pa jih jutri čaka še zaključni gorski kronometer.

Polanc opravlja dobro delo v vlogi pomočnika

Zaenkrat dobro dirka tudi Jan Polanc, ki je zaostal le v prvi etapi, nato pa dvakrat končal v glavnini. Danes ga čaka veliko dela v vlogi pomočnika Brandonu McNultyju, ki je v najožjem krogu favoritov za skupno zmago.

Kolesarji bodo na cilju predvidoma nekaj minut pred 16. uro.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ