V Romuniji prevlada Bore in neuničljivi 48-letnik

V Romuniji prevlada Bore in neuničljivi 48-letnik
27.07.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Končala se je prva kategorizrana mednarodna etapna dirka po prisilnem premoru. Dirko Sibiu Tour je dobil Gregor Muhlberger.

Podobno, kot so Slovenci pohiteli z organizacijo državnih prvenstev, podobno so Romuni pohiteli z izpeljavo etapne dirke, kategorizirane s strani Mednarodne kolesarske zveze. Gre za dirko Sibiu Tour, ki spada med dirke prve kategorije in je s tega vidika prva etapna preizkušnja po premoru zaradi koronavirusa.

Organizatorji so si obetali kar precej zvezdniško zasedbo, a so potem nekatere ekipe odpovedale nastop. Med njimi tudi Fenix Alpecin z Mathieujem Van der Poelom, pa Androni Giocatolli in tudi Adria Mobil.

Seveda tudi zaradi skrbi, kako bi bilo z morebitno karanteno ob povratku iz Romunije, ki glede števila okuženih s Covid-19 ne spada med varnejše države. Zato pa so v nadvse močni zasedbi na dirko prišli predvsem člani Bore Hansgrohe. Prolog je minil v znamenju presenečenj.

Prvi tekmovalci so namreč imeli lepo vreme, potem pa je dež tistim najboljšim onemogočil doseganje vrhunskih časov. Tako je 2,5 km dolgo preizkušnjo dobil Nikodemus Holler. Že naslednji dan je bila na sporedu zelo zahtevna etapa s ciljnim vzponom na Baleo Lac.

Cilj pa na 2029 metrih nadmorske višine. Zmagal je Gregor Muhlberger pred klubskim kolegom iz Bore Hansgrohe Patrickom Konradom in tretjim Matteom Badilattijem. Sledila je etapna preizkušnja in prepričljiva zmaga Pascala Ackermanna.

V nedeljo, zadnji dan dirke, pa dve preizkušnji. Najprej 12,5 km dolga gorska vožnja na čas, ki jo je dobil Gregor Muhlberger, ki je tako prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Popoldansko sprinterko etapo pa je spet dobil Pascal Ackermann, ki je premagal kar klubskega kolego Michaela Schwarzmanna.

Izkupiček Bore Hansgrohe torej? Štiri zmage v petih etapah z vsega dvema kolesarjema ter prvo in drugo mesto v skupnem seštevku: Muhlberger pred Konradom in Badilattijem. Sicer ne moremo govoriti o tem, da je kogarkoli presenetil.

Lahko pa vsekakor omenimo odličen nastop zdaj že 48-letnega Italijana Davideja Rebellina. V prvi gorski etapi je zaostal za dobre štiri minute, a na cilj prišel kot sedmi. Na koncu je član moštva Meridiana Kamen zasedel osmo mesto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ