V Romunijo ali ne?

V Romunijo ali ne?
17.07.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Mednarodne dirke se vendarle začenjajo. Težko se pričakuje romunsko dirko Sibiu Tour, na kateri bi morala nastopiti tudi Adria Mobil, pa Mathieu Van der Poel ...

V Romuniji je koronavirus še kako razširjen in država se še vedno krčevito bori s številnimi okužbami. Kljub vsemu pa nameravajo izpeljati dirko Sibiu Tour. Dirka se bo začela 23. julija, končala pa 26. julija. Na sporedu kratek prolog, 181 kilometrov dolga etapa, potem pa še dve (pol)etapi za konec.

Dopoldne 12,5 km dolga gorska preizkušnja. V preteklosti so to dirko dobili Davide Rebellin, Egan Bernal, Ivan Sosa in lani Kevin Rivera, ki zmage letos ne bo mogel braniti, saj je ostal ujet na Kostariki. Med zmagovalci je tudi Hrvat Radoslav Rogina. Kdo pa bo nastopil na dirki prve kategorije?

Na startni list sta dve ekipi svetovne serije Bora Hansgrohe in Israel Start Up Nation. Nekatere ekipe so se nastopu prav zaradi resne situacije glede koronavirusa. Med temi je tudi Adria Mobil. Tudi ekipa Alpecin Fenix se je nastopu odpovedala. Ker Romunija za Nizozemce ni na “zelenem” seznamu, bi morali kolesarji ob vrnitvi dva tedna preživeti v karanteni, tako da bi bilo vse delo, ki so ga opravili do zdaj zaman.

Član te ekipe je tudi Mathieu Van der Poel, ki je že predtem napovedal, da letos po vsej verjetnosti ne bo nastopal na tekmah svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu. Prav lahko bi v naslednjih dneh prišlo še do kakšne odpovedi. Bora Hansgrohe ima na startni listi tudi sprinterja Pascala Ackermanna. Prijavljenih je šest prokontinentalnih ekip. Na startu bo tudi 48-letni Davide Rebellin, sicer član hrvaške ekipe Meridiana Kamen.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ