V Saitami najboljši John Degenkolb

V Saitami najboljši John Degenkolb
24.10.2015 AVTOR: D. Z.
John Degenkolb je dobil zvezdniški kriterij v Saitami. Drugi je bil Fumijuki Beppu. Tretji pa Christopher Froome.

Na Japonskem je agencija ASO že tretjič zapored organizirala dirko Saitama Criterium. Gre za dirko z zvenečimi imeni, ki so zaznamovale predvsem Tour de France. Tudi organizator je isti kot za dirko po Franciji. Že dan prej so organizatorji izpostavili predvsem Frooma, Rodrigueza, Bardeta in Degenkolba. Od vseh teh na dirki po Franciji etape ni dobil samo John Degenkolb. V Saitami so morali kolesarji premagati 60 kilometrov dolgo krožno preizkušnjo.

Prevozili so 19 krogov. Po številnih napadih se je v ospredju izoblikovala skupina šestih ubežnikov. To so bili Christopher Froome (Team Sky), John Degenkolb (Giant Alpecin), Fumijjuki Beppu (Trek Favotry Racing), Romain Bardet (AG2R-La Mondiale), Yukio Araširo (Europcar) in Joaquim Rodr íguez (Katjuša). V predzadnjem krogu je napadel Araširo, a šesterica je skupaj prišla v zadnji kilometer. Sprint je prvi začel Froome, a Degenkolb je bil premočan za vse.

Po skoraj eni uri in 20 minutah dirkanja je bil drugi Beppu, tretji pa Froome. Sledili so še Rodriguez, Bardet in Araširo. »To je bila zelo sobra dirka s tako izjemnim številom gledalcev. So super emocionalni, še posebej v zaključku so gledalci tako glasni, da bi to vzdušje skorajda lahko primerjal z Elizejskimi poljanami, « je dejal Degenkolb in zaključil: »Zdaj je sezona zares končana. Zdaj se začenjajo priprave na naslednjo sezono. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ