V Šenčurju David Per pred Žigo Jermanom

V Šenčurju David Per pred Žigo Jermanom
02.08.2019 AVTOR: DZ

Tridnevni kolesarski praznik na Gorenjskem se je začel z 20 VN Šenčurja – Memorial Bojana Udoviča. Člansko dirko je dobil David Per (Adria Mobil)

V Šenčurju so se v kriteriju pomerili nekateri slovenski kolesarji. Člani in mlajši člani so startali skupaj. Krog je bil že tradicionalen, dolg pa 1,3 km. Dirko je med elito dobil David Per (Adria Mobil), ki je premagal Žigo Jermana (Groupama FDJ) in klubskega kolego Dušana Rajovića. Sledili so Luka Čotar, Gašper Katrašnik, Viktor Potočki, Tilen Finkšt, Aljaž Omrzel, Žiga Ručigaj in Aljaž Jarc.

Pri mlajših mladincih je zmagal David Gregorič in Adrie Mobil. Premagal je Aljaža Petka (KK Kranj) in Andreja Majnika (Perutnina Ptuj). Hrvat Carlo Jurišević (Ljubljana Migimigi) je bil najboljši med starejšimi mladinci. Drugi je bil Jan Ravbar (Adria Mobil), tretji pa Marko Jeretina (Ljubljana Migimigi). Kaj pa dekleta? Najboljša je bila Avstralka Rebecca Wiasak (Canberra Cycling Club), ki je bila tudi edina članica.

Druga je bila Ana Ahačič, sicer najboljša mladinka mladinka pri moštvu KK Kranj. Njena klubska kolegica Ema Žibert je bila tretja oziroma druga v kategoriji. Tretja v tej kategoriji je bila Metka Mikuž (MebloJogi Pro Concrete). Najboljša med mlajšimi mladinkami je bila Nuša Moroz (KD Sloga 1902 Idrija). Najboljša med mlajšimi članicami pa Tajda Mohorič (KK Kranj). Dirke se zdaj selijo v Kranj oziroma okolico.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ