V Sky še Diego Rosa in Kenny Elissonde

V Sky še Diego Rosa in Kenny Elissonde
28.10.2016 AVTOR: D. Z.
Pri Skyu so sicer izgubili Leopolda Koniga in Bena Swifta, a pred sezono 2017 so se vsekakor okrepili.

Med vidnejšimi kolesarji, ki bodo po tej sezoni zapustili Sky sta vsekakor Ben Swift in Leopold Konig. Slednji se vrača v Boro, Swift pa v letos še Lampre Merido. Pri moštvu Sky pa niso stali križem rok. Najprej so podpisali pogodbe s tremi kolesarji.

To so Owain Doull, Tao Geoghegan Hart in Lukasz Wisniowski. Poleg teh so zdaj pripeljali še dva sicer mlada, a že uspešna kolesarja. To sta Diego Rosa in Kenny Elissonde. Diego Rosa je bil v zadnjih dveh letih član Astane in se je izkazal kot izjemen pomočnik Fabiu Aruju pa tudi Vincenzu Nibaliju. 27-letni Italijan je dobil tudi enodnevno dirko Milano-Torino in bil deseti na dirki Liege-Bastogne-Liege.

Bil pa je tudi drugi na klasični dirki po Lombardiji. V samem sprintu ga je premagal Esteban Cahves. “Pridružiti se Skyu. Uresničil sem sanje. Vesel sem, da bom lahko oblekel majico te ekipe. V moji karieri je to velik korak naprej. Prepričan sem, da je Sky zame in za moj razvoj pravo okolje. Moji cilji so podrejeni ekipi. Pripravljen sem pomagati glavnim kolesarjem na tritedenskih dirkah in se čim bolje odrezati na enodnevnih dirkah, ki so mi pisane na kožo, ” je dejal Rosa.

Potem pa je tu še mladi Francoz Kenny Elissonde, ki je že od leta 2012, takrat je imel vsega 20 let, član moštva FDJ. “Jasno je, da je Sky za hribolazce ena izmed najboljših ekip na svetu. Celotno osebje me lahko marsikaj nauči, ” je v uradni izjavi za javnost dejal Elissonde in dodal: “Veselim se že, da bom del te skupine. To je velik korak v moji karieri. ” Sicer pa se lahko Elissonde pohvali z etapno zmago na dirki po Španiji leta 2013.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ