V Slovenijo prihaja še drugi z dirke po Franciji

V Slovenijo prihaja še drugi z dirke po Franciji
08.06.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Kar neverjetno, pa vendarle resnično. Na dirko po Sloveniji prihaja tudi Rigoberto Uran, sicer drugi na lanski dirki po Sloveniji.

Novica uradno sicer še ni potrjena, a vendarle je bolj ali manj jasno, kar so sporočili tudi na TV Slovenija. Na dirko po Sloveniji prihaja tudi Kolumbijec Rigoberto Uran. Lani je na dirki po Franciji zasedel drugo mesto in je do zadnjega kronometra ogrožal končnega zmagovalca Christopherja Frooma. Uran je za njim zaostal za vsega 54 sekund, poleg tega je dobil tudi eno izmed etap. Pohvali pa se lahko, da je osvojil tudi srebrno medaljo na cestni dirki na olimpijskih igrah v Londonu.

Dirko po Italiji je dvakrat končal na drugem mestu in dvakrat na sedmem. Letos za sabo nima najboljše sezone, a pred vrati je dirka po Franciji, na katero se skrbno pripravlja. To pa pomeni, da bo moral biti tudi v Sloveniji že vrhunsko pripravljen. In slovenska preizkušnja bo na cestah gostila še eno zveneče ime. Omenimo samo nekaj zvezdnikov, ki se bodo letos vozili v Sloveniji: Primož Roglič, Mark Cavendish, Marcel Kittel, Dylan Groenewegen, Caleb Ewan, Rafal Majka … in zdaj še Rigoberto Uran. Obeta se, vsaj po imenih kolesarjev sodeč, najboljša dirka po Sloveniji do zdaj.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ