V soboto nov spektakel na velodromu (sestavljanje kolesa)

V soboto nov spektakel na velodromu (sestavljanje kolesa)
28.01.2015 AVTOR: D. Z.
V soboto bo nov rekord v vožnji na eno uro poskušal postaviti najboljši na gorskih ciljih na dirki Tour Down Under Jack Bobrdidge. Oglejte si, s kakšnim kolesom.

Kot smo že pisali, v zadnjem času postaja vožnja na eno uro zelo popularna disciplina. Potem, ko jo je lani po dolgem času obudil Jens Voigt, je Nemčev rekord izboljšal Matthias Brandle. Član moštva IAM Cycling je v eni uri prevozil 51.852 km. Zdaj bo ta mejnik poskušal izboljšati še Jack Bobridge. Avstralec je formo stopnjeval kar na domači, uvodni dirki World Toura. Dobil je prvo etapo in dva dni nosil majico vodilnega.

To je kasneje izgubil, zato pa je na koncu osvojil majico najboljšega na gorskih ciljih. Dovolj za motivacijo. Predvsem pa je bil vseskozi osredotočen na velodrom in na rekord v vožnji na eno uro. Prepričan, da se bo takoj spet privadil vožnji po velodromu: »Leta in leta sem se pripravljal na velodromu. Poznam svoje telo, tako v dobrem kot v slabem. Ta teden bo pomemben. Pametno moram ravnati pri regeneraciji. Pravilno jesti, dovolj spati. To sem storil že ničkolikokrat, zato moram pač opraviti tisto, kar je najbolj učinkovito, « je dejal Bobridge.

Pri 25-letih je nase opozoril predvsem z vožnjami na čas, tudi z naslovom svetovnega prvaka med mlajšimi člani. A tudi on, tako kot večin Avstralcev, prihaja z velodroma in še vedno drži svetovni rekord v vožnji na 4 km v individualnem zasledovanju. Ker mu hitrost ni tuja, je prepričan, da bo predvsem zadnjih 15 minut preizkušnje najtežjih: »Psihično se moraš pripraviti na to. Vem, da bo peklensko težko. Po vsej verjetnosti v tistih zadnjih 15 minutah tudi večkrat. Na to moraš biti psihično pripravljen. To bo pravo mučenje. «

Sicer pa se je Bobridge prav pred letošnjo sezono iz moštva Belkin vrnil domov. Odločil se je, da se za olimpijske igre v Riu spet posveti velodromu. A še prej se želi vpisati v knjigo rekordov. Rekord v vožnji na eno uro bo poskušal izboljšati na velodromu v Melbournu, v športnem centru v Daerbinu. Da bo požel še več pozornosti, bo njegov poskus prišel na vrsto kot zadnje dejanje v sklopu avstralskega državnega prvenstva na velodromu.

Lahko pa se zgodi, da tudi če bo Bobridge postavil nov rekord, da ta znamka prav dolgo ne bo na vrhu. Teden dni kasneje se bo podobnega podviga lotil še letošnji zmagovalec dirke Tour Down Under Rohan Dennis. Član moštva BMC bo nastopil v Švici, od kjer prihaja tudi glavni sponzor ekipe in proizvajalec koles BMC, s katerim bo Dennis tudi vozil. Spomnimo, da je rekord želel postaviti tudi Britanec Alex Dowsett, a si je član Movistarja ob padcu zlomil ključnico in je tako moral ta podvig prestaviti.

Sestavljanje kolesa Cervelo za postavljanje rekorda
 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ