V soboto "Okoli Grma" tudi rekreativci

V soboto "Okoli Grma" tudi rekreativci
22.08.2012 AVTOR: D. Z.
Kolesarski klub Adria Mobil bo v soboto, 25. avgusta organiziral dirko "Okoli Grma", ki bo namenjena tudi rekrativnim kolesarjem.

V soboto bodo torej številni kolesarski navdušenci na svoj račun prišli v Novem mestu. Trasa dirke je speljana po glavni cesti, ki zaokroža naselje Grm, tik ob Novem mestu. Gre za krožno dirko, krog pa je dolg 1,1 km. Dirka se vozi na končni cilj, medtem ko bodo kolesarji v kategoriji elite vozili na izpadanje.

Dirka se bo začela ob 12:45 uri, ko se bodo na pot podali dečki C. Ti bodo morali prevoziti osem krogov. Sledile bodo kategorije dečkova B (12 krogov), dečkov A (14 krogov) in mlajših mladincev (20 krogov). V teh treh kategorijah bo dirka štela tudi za pokal Alpe Adria. Starejši mladinci bodo startali ob 15:45 uri in bodo morali prevoziti kar 30 krogov.

Ob 17. uri bo sledila dirka rekreativnih kolesarjev, ki bodo morali zaokrožiti kar 22-krat. Organizator se je odločil, da v prireditev uvrsti tudi dirko šolarjev, učencev od šestega do devetega razreda osnovne šole (6. in 7. razred čakata 2 kroga, 8. in 9. razred pa 3 krogi).

Ti bodo na pot šli ob 17:45 uri. Ob 18:05 uri pa bodo na svoj račun prišli tisti najmlajši. Govorimo o dirki otrok do 5. razreda osnovne šole. Zadnji se bodo s kar 45 krogi soočili člani in mlajši člani. Pravslednji bodo morali tako prevoziti 49,5 kilometra dolgo progo. Lani je dirko - takrat še v dresu Geoxa - dobil Marko Kump, ki letos vozi za domačo Adrio Mobil. Premagal je Luko Mezgeca in Marca Hallerja.

foto: sirotti 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ