V soboto start navidezne dirke Po Franciji

V soboto start navidezne dirke Po Franciji
02.07.2020 AVTOR: BOSTJAN SVETE

23 moških in 17 ženskih profesionalnih ekip se bo udeležilo navidezne dirke po Franciji na platformi Zwift.

Na navidezni dirki po Franciji sestavljajo vsako ekipo štirje kolesarji oziroma kolesarke. V ženski konkurenci so nastop potrdile Marianne Vos, Chloe Dygert, Anna van der Breggen in Kirsten Wild, med moškimi so na startni listi Egan Bernal, Chris Froome, Geraint Thomas, Greg van Avermaet. Od slovenskih udeležencev je nastop za Bahrain Mclaren potrdil Matej Mohorič.

Kot na pravi dirki bodo udeleženci tekmovali za rumeno, zeleno, belo in pikčasto majico. Podeljene bodo po posebnem sistemu točkovanja. Ravno tako bo vodeno točkovanje za najboljšo ekipo, vsako etapo pa bo podeljena tudi nagrada za najbolj aktivnega kolesarja oziroma kolesarko.

Zanimivost navidezne dirke je, da je celotno točkovanje zasnovano na ekipnem točkovanju za posamezno razvrstitev. Znotraj ekipe se odločijo, kdo bo potem na posamezni etapi oblekel pripadajočo majico.

Navidezna dirka Po Francjij se začne v soboto, 4. julija, in traja tri zaporedne vikende v skupno šestih etapah. Pisane etape ponujajo možnost končnega uspeha širokemu krogu kolesarjev.

Prva in druga etapa sta trasirani v navideznem svetu Watopiji.

Tretja, četrta in peta etapa bodo potekale po popolnoma novi navidezni pokrajini, ki bo prikazovala značilno francosko podeželje z vinogradi, nasadi sončnic, viadukti … Peta etapa je po profilu tudi kraljevska etapa z vzponom na navidezni Mon Ventoux, ki je v navideznem svetu poimenovan Mon Ven-Top.

Zadnja šesta etapa bo potekala na manjšem novem navideznem pariškem zemljevidu z zaključkom na Elizejskih poljanah.


Kot je prava dirka Po Franciji največji kolesarski dogodek v svetu kolesarstva, bo virtualna dirka pomemben korak naprej v razvoju navideznega dirkanja. Dirko bo prenašalo 130 držav po vsem svetu.

"Ne morem si predstavljati meseca julija brez kolesarjenja. Zahvaljujoč navidezni dirki Po Franciji, ki bo predvajana širom sveta, bodo prvaki in njihovi navijači zapolnili praznino, ki jo je pustila potrebna preložitev prave dirke Po Franciji s startom 29. avgusta, "je dejal Christian Prudhomme, direktor dirk po Franciji.In kaj to pomeni za vse uporabnike navideznega kolesarjenja na platformi Zwift?

Poleg potekanja tekmovanja med udeleženci profesionalnih ekip bo omogočeno dirkanje na prvih treh etapah tudi vsem uporabnikom, z aktivnim računom na platformi Zwift, ki bodo lahko posredno primerjali rezultate s profesionalnimi kolesarji.


6 etap navidezne dirke po Franciji:

  • 4. 7. 2020, 1. etapa: Nice, 36.4 km (4 x 9.1 km, razgibana etapa)
  • 5. 7. 2020, 2. etapa: Nice, 29.5 km (682 v.m. kraljevska etapa)
  • 11. 7. 2020, 3. etapa: North-East France, 48 km (ravninvska etapa)
  • 12. 7. 2020, 4. etapa: South-West France, 45.8 km (2 x 22.9 km dva razgibana kroga)
  • 18. 7. 2020, 5. etapa: Mont Ventoux, 22.9 km (cilj na Chalet-Reynard, kraljevska etapa)
  • 19. 7. 2020, 6. etapa: Paris Champs-Elysées, 42.8 km (6 krogov, ravninske etape)


3 etape navidezne dirke za amaterje l’Étape (16 različnih terminov posamezen vikend):

  • 4. in 5. 7. 2020, 1. etapa: Nice, 29.5 km (682 v.m. kraljevska etapa)
  • 11. in 12. 7. 2020, 2. etapa: South-West France, 45.8 km (2 x 22.9 km kroga, razgibana etapa)
  • 18. in 19. 7. 2020, 3. etapa: Mont Ventoux, (22.9 km, colj pri obzervatoriju)Video predstavitevZnačke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ