V soboto za Jureta!

V soboto za Jureta!
09.04.2012 AVTOR: D. Z.
Tragično preminuli ekstremni kolesar Jure Robič bi v teh dneh praznoval 47 rojstni dan. Zato bodo na Jesenicah organizirali poseben kolesarski izlet v njegov spomin.

Tokratni kolesarski izlet v spomin na Jureta Robiča so organizatorji poimenovali »Za Jureta 2012«. Izlet bo v soboto 14. aprila 2012 ob 11. uri. Izlet oziroma kar nekakšen maraton se bo začel pri dvorani Podmežakla na Jesenicah.

Pot bo udeležence najprej vodila po lokalnih cestah do Hrušice, nato po regionalni cesti do Mojstrane, kjer se boste lahko priključili kolesarski stezi Jureta Robiča. Ta vas bo popeljala vse do Kranjske Gore.

Po slabih uri kolesarjenja se boste udeleženci ogledali spominsko obeležje v Gozd Martuljku, ki ga je postavila občina Kranjska Gora in zonačuje kolesarstko stezo, poimenovano po Juretu Robiču. Izleta bo konec v Kranjski Gori. Ob 12:15 uri bo sledilo še zaključno dejanje.

Prižiganje sveč Juretu v spomin. V razpisu je še lepo zapisano: »Na vreme se ne bomo ozirali, kot se ni Jure, tako da gremo v vsakem vremenu!« Startnina znaša pet evrov, celoten izkupiček pa bo namenjen izgradnji spominskega obeležja. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ