V Španiji Dennis opravil pričakovano

V Španiji Dennis opravil pričakovano
25.08.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Z osem kilometrov dolgim kronometrom se je začela dirka po Španiji. Prve zmage se je veselil Rohan Dennis. Luka Mezgec 124., Luka Pibernik 146.

Pa se je začela že 73. dirka po Španiji. Tokrat v Malagi. Na startu so številni zvezdniki, predvsem tisti, ki iščejo povratek po ponesrečenem Touru. Richie Porte, Vincenzo Nibali, brata Izagirre, Alejandro Valverde, Bauke Mollema, Adam Yates ... Na letošnji Vuelti pa nastopata tudi Luka Mezgec in Luka Pibernik. Po pričakovanjih na uvodnem kronometru nista bila v ospredju. Mezgec je bil 124. Zaostal je za 59 sekund, Pibernik pa je z zaostankom 1:07 zasedel 146. mesto.

Kronometer je bil dolg osem kilometrov. Po pričakovanjih je bil najhitrejši Rohan Dennis, ki je progo premagal v devetih minutah in 39 sekundah. Njegova povprečna hitrost pa 49,741 km/h. Drugi je bil Michal Kwiatkowski. Zaostal je za šest sekund. Tretji Victor Camenaerts je zaostal za sedem sekund. Med favoriti za končni uspeh večjih razlik ni bilo. Zaostali so nekje od 22 do 40 sekund. Ion Izagirre in Wilco Kelderman sta zaostala za 22 sekund. Alejandro Valverde še dve sekundi več, Steven Kruijswijk je izgubil 29 sekund, ravno toliko tudi Simon Yates. Za 30 sekund je zaostal Nairo Quintana. Miguel Angel Lopez za 35 sekund, Vincenzo Nibali pa za 40 sekund.

Značke: Cestno, Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ