V Španiji presenečenje za sprinterje

V Španiji presenečenje za sprinterje
20.08.2017 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Španiji je drugo etapo dobil Ives Lampaert, ki je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.

Na dirki po Španiji je bila na sporedu druga etapa. Kolesarji so morali na poti od Nimesa do Gruissana premagati 203 km.

Etapa je bila sicer pisana na kožo sprinterjem, a kolesarji so od začetka opozarjali na veter, ki bi jim lahko povzročal težave. Takoj po startu so kolesarji moštva Trek Segafredo napadli in poskušali izkoristiti omenjeni veter. S tem so preprečili poskuse pobega. A do selekcije ni prišlo. 75 kilometrov pred ciljem pa je pričel pihati močnejši veter in takrat je prišlo do selekcije.

Naredile so se manjše skupine, a kasneje so se vsi polovili. Prišlo je tudi do padca, zaradi poškodb sta morala odstopiti Marc Fournier in Javier Moreno, tako da je Vincenzo Nibali ostal brez pomembnega pomočnika pred gorskimi etapami. Leteči cilj je dobil Matteo Trentin, medtem ko je bilo vse pripralvjeno za sprint glavnine. V zadnjih osmih kilometrih pa je prišlo do novih napadov in selekcije.

Dva kilometra pred ciljem so napadli kolesarji Quick Stepa, potem pa je preostale presenetil še Yves Lampaert. Belgijec je nadaljeval v samostojnem pobegu, medtem ko mu je hrbet v zasledovalni skupinici ščitil hrbet. Po dobrih štirih urah in pol dirkanja se je Lampaert veselil zmage, njegov klubski kolega Trentin pa drugega mesta. Tretji je bil Adam Blythe. Na koncu je prišlo do manjših razlik. Prva deseterica je bila pet sekund hitrejša od prvih zasledovalcev.

V prvi skupini je končal tudi Nibali, v drugi pa Chaves. Skupina s Froomom in večino preostalih kandidatov za vrh je izgubila osem sekund, glavnina s Contadorjem, Zakarinom, Lopezom … pa za 13 sekund. V tej skupini sta bila tudi Matej Mohorič (53. mesto) in Jan Polanc (94. mesto). Domen Novak je zaostal za dobri dve minuti in pol. V skupnem seševku vodi Lampaer, ki ima sekundo prednosti pred Trentinom in tri pred Danielom Ossom.

Pred kolesarji je že prvi pravi preizkus. V tretji etapi se bodo podali do Andorre la Velle. Etapa bo dolga 158 kilometrov. Takoj po startu se bodo pričeli vzpenjati na 1575 metrov visok prelaz prve kategorije Col de la Perche. Na vrh bodo prišli po 31 kilometrih. Sledil bo dolg spust, potem pa vzpenjanje proti vrhu 1820 metrov visokega prelaza prve kategorije La Rabassa. Na vrh bodo prišli po 127 kilometrih dirkanja. Sledil bo spust, po letečem cilju na 147 kilometru pa takoj vzpon druge kategorije. To bo Alto de la Cornella. Na 1345 metrov visok vrh bodo kolesarji prišli po 151 kilometrih dirkanja. Sledil bo samo še spust proti cilju.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ