V spomin na človeka, ki je dogodke naredil večne

V spomin na človeka, ki je dogodke naredil večne
13.02.2016 AVTOR: D. Z.
V letu 2015 je umrl Emanuele Sirotti. V kolesarskem svetu poznan kot dolgoletni fotograf. Tu je spomin nanj.
Agencija Sirotti ostaja v družinskih rokah, zdaj jo že nekaj časa vodi sin Stefano, ki je pripravil tudi posebno razstavo, v čast njegovemu očetu Emanueleju Sirottiju. Ta razstava najlepših fotografij je bila na ogled od 4. decembra 2015 do 10. januarja 2016 v gledališču v Ceseni.

»Razstava je organizirana v sodelovanju z mestom Cesena. Na ogled je 150 fotografij. Od tega deset s sveta nogometa in kar 140 s kolesarskega sveta. Z njimi smo poskušali zajeti Emanuelovo življenje. Hoteli smo se spomniti 150 trenutkov, dirk in najpomembnejših oseb tega obdboja, « so nam sporočili iz Italije.

Gre za obdobje med leti 1976 in 2014. Sier pa s Sirottijem uspešno sodeluje tudi Bicikel.com, ki že vrsto let objavlja fotografije te agencije. In, fotografije katerih športnikov, dogodkov … boste tam lahko videli? Gre za fotografije z Gira, Toura, Vuelte, svetovnih prvenstev, klasik, pomembnejših dirk.

Osebe na fotografijah so Felice Gimondi, Eddy Merckx, Francesco Moser, Giuseppe Saronni, Marco Pantani, Bernard Hinault, Gianni Bugno, Claudio Chiappucci, Miguel Indurain, Alfredo Martini, Candido Reedy, Franco Ballerini, Vincenzo Torriani Adriano De Zan … Nekaj fotografij pa vam ponujamo že na naši spletni strani.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ