V Švici že po tradiciji Peter Sagan

V Švici že po tradiciji Peter Sagan
10.06.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Po uvodnem ekipnem kronometru je bila na dirki po Švici na sporedu druga etapa, ki jo je dobil Peter Sagan. Zanj je to že šestnajsta etapna zmaga na dirki po Švici.

Dirka po Švici je letos na start privabila številne zvezdnike, ki se pripravljajo na dirko po Franciji. Tako so v Švico prišli Peter Sagan, Richie Porte, Greg Van Avermaet, Mikel Landa, Nairo Quintana, Philippe Gilbert, Michael Matthews, Fernando Gaviria, Ion in Gorka Izagirre, Arnaud Demare, Alexander Kristoff, Steven Kruijswijk, Tim Wellens, Andre Greipel, Bauke Mollema, John Degenkolb, Jakob Fuglsang … Lansko zmago pa brani Slovenec Simon Špilak, ki je dirko po Švici dobil že dvakrat. Uvodni ekipni kronometer v mestu Frauenfeld so dobili kolesarji moštva BMC.

Bahrain Merida s Kristijanom Korenom je zaostala za 36 sekund, Katjuša Alpecin s Špilakom pa za deset sekund več. Jan Polanc je z ekipo UAE Team Emirates izgubil 50 sekund. Zdaj je za kolesarji druga etapa s startom in ciljem v mestu Frauenfeld. Dolga je bila 155 kilometrov. Govorimo o krožni preizkušnji s štirimi krogi čez vzpon tretje kategorije na Herdern. Vzpon je dolg 1,7 km, povprečni naklon pa znaša 7,6 %. Pobeg dneva je uspel trem kolesarjem. Ubežno skupinico so sestavljali Pierrig Quéméneur (Direct Énergie), Filippo Zaccanti (Nippo-Vini Fantini) in Calvin Watson (Aqua Blue Sport).

Privozili so si dobre tri minute prednosti, kar pa ni bilo dovolj. 30 kilometrov do cilja jih je glavnina ujela. Etapa pa je bila dovolj zahtevna, da so mnogi popustili in se je v boj za zmago podala skupina vsega 60 kolesarjev. Na koncu so se za zmago udarili Peter Sagan, Fernando Gaviria in Michael Matthews. Sprint je dobil svetovni prvak Peter Sagan. Na dirki po Švici je to zanj že 16. etapna zmaga. Drugi je bil Gaviria, tretji pa Nathan Haas. Simon Špilak je bil 32., Kristijan Koren 51. Oba sta končala v času zmagovalca. Jan Polanc je zaostal za dve minuti. V skupnem seštevku je vodstvo ubranil Stefan Kung. Koren je 25., Špilak 28., Polanc pa 74.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ