V tekmo za mlade še Jumbo Visma z rekordno pogodbo

V tekmo za mlade še Jumbo Visma z rekordno pogodbo
24.10.2022 AVTOR: DZ, vir: Jumbo Visma

Kdo bo podpisal dolgoročno pogodob z mladim kolesarjem. Zdi se, da največje ekipe kar tekmujejo v tem, prednjačita pa vsekakor UAE in Jumbo Visma. Nizozemci so spet pohiteli.

V tekmo za mlade še Jumbo VismaUAE Team Emirates ima sklenjeni pogodbi s Juanom Ayusom in Tadejem Pogačarjem vse do konca sezone 2027. Leto krajšo pogodbo ima Joao Almeida. Adam Yates bo ostal vsaj do konca 2025. Pri Soudal Quick Stepu so z Remcom Evenepoelom sklenili pogodbo vse do konca leta 2026.

S Timom Merlierjem pa do konca 2025. Pri Ineos Grenadiers imata Tom Pidcock in Filippo Ganna pogodbi do konca 2027. Egan Bernal pa do konca 2026. Leto krajše pogodbe imajo še Leo Hayter, Michal Kwiatkowski, Michael Leonard in Joshua Tarling. Zadnja dva sta bila letos še mladinca. In tu je še Jumbo Visma, ki ima vse do konca 2027 pogodbo sklenjeno z Norvežanom Jorgenom Nordhagnom.

Gre za kolesarja, ki je letos šele prvo leto nastopal med mladinci in bo v tej kategoriji tudi v naslednji sezoni. 17-letnik se je enakovredno kosal z leto dni starejšimi kolesarji, kot sta Emil Herzog in Antonio Morgado. Bil je tretji na etapni dirki Miru, pa tretji na še eni etapni dirki za Pokal narodov LVM Saarland Trofeo. Postal je norveški državni prvak v vožnji na čas, na evropskem prvenstvu pa je v cestni dirki osvojil srebrno medaljo.

Zaostal je samo za Janom Christenom, ki je letos nastopal kot član Pogi Teama, ima pa tudi že pogodbo z UAE Team Emirates. Nordhagen je bil po petih dneh dirkanja peti tudi na dirki prve kategorije Ain Bugey Valromey Tour. Samo za Emilom Herzogom pa je zaostal na še eni prestižni etapni dirki za GP Ruebliland. Nordhagen, ki uspešno združuje tek na smučeh in kolesarstvo sprva ne bo postal član World Tour ekipe, ampak bo del razvojne ekipe, ki uživa podobne ugodnosti kot tisti najboljši.

"Tu bom imel čas in prostor za razvoj pred prehodom v profesionalce. Ta prestop so bile moje sanje in čez nekaj let bodo sanje postale resničnost. Resnično se veselim tega. Ker bom v Jumbo Vismo prestopil takoj po mladinski kategoriji, se bom lahko v miru razvijal," je dejal Nordhagen. Želi tudi še naprej združevati oba prej omenjena športa.

"V njem vidimo izjemen potencial. Je zelo motiviran fant, ki išče način treninga, s katerim poskuša izboljšati slabosti. Vsi menimo, da se bo odlično ujel z ekipo," je dejal Robbert de Groot. Ta je odgovoren za ravoj mladih pri ekipi. Pri Jumbo Vismi imajo do konca sezone 2026 sklenjen pogodbe z naslednjimi kolesarji: Per Strand Hagenes, Johannes Staune Mittet, Wout Van Aert in Loe Van Belle.

Primož Roglič ima pogodbo sklenjeno do konca sezone 2025. Tako kot še Thomas Gloag, Wilco Kelderman, Valter Attila in Dylan Van Baarle. Vsekakor smo priča dolgoročnemu obnašanju največjih ekip, ki želijo z mladimi sodelovati že takoj po prestopu iz mladincev ali pa celo že prej. S tem pa so po vsej verjetnosti na slabšem tudi manjše kontinentalne ekipe, ki razvojnim vse težje konkurirajo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ