V Tropovcih prevlada Adrie, zmagi tudi za Savo in Radensko

V Tropovcih prevlada Adrie, zmagi tudi za Savo in Radensko
15.04.2014 AVTOR: Matej Zalar
Pokal občine Tišina je bila prva dirka za Pokal Slovenije v letošnji sezoni, v kategorijah dečkov pa so dve zmagi dosegli Novomeščani. Pri deklicah najboljše kolesarke Radenske, zmaga tudi za Ano Ahačič.

Dečki C, rezultati:
Aljaž Colnar      Adria Mobil       17:06
Gaber Vandur   Tanin Sevnica
Gal Glivar         Adria Mobil

Deklice C, rezultati:
Ana Ahačič    Sava Kranj     17:11
Šmit Maruša  KK Gorje
Čemažar Klara  Radenska AS 

Deklice B, rezultati:
Maša Povše     Radenska AS  17:11
Katja Jenko

Dečki B, rezultati:
Jan Bevc  Adria Mobil  25:11
Jaka Čemažar  Radenska AS
Marko Jeretina  Radenska AS

Deklice A, rezultati:
Katja Kožič   BD Sloga   25:41

Dečki A, rezultati:
Zvonimir Zadro    BK Sokol Vinkovci 32:23
Žan Rataj   Adria Mobil
Žiga Jančar  Radenska AS

Mlajše mladinke, rezultati:
Ana Majnik   Radenska AS   32:23
Karin Penko  Radenska AS
Maša Pia Ustar  Radenska AS
 

Krog v Tropovcih je bil povsem ravninski, dolg pa je bil 5 kilometrov. Dečki in deklice C ter deklice B so prevozili dva kroga, dečki B in deklice A tri, najstarejša kategorija dečkov in mlajše mladinke pa štiri kroge.

Pri najmlajših smo spremljali dirkanje na nož od štarta, zato se je skupina kmalu raztrgala na več manjših. Najmočnejši je bil kolesar Adrie Mobila Aljaž Colnar, ekipni uspeh pa je s tretjim mestom dopolnil Gal Glivar. Vmes se je vrnil še član Tanina Sevnice Gaber Vandur. Pri deklicah B je bila najboljša kolesarka Radenske Maša Povše, pri najmlajših deklicah pa Savčanka Ana Ahačič.

Dečki B so uprizorili povsem drugačno dirko, saj so vse do sredine zadnjega kroga taktizirali in vozili v glavnini, odločilna poteza pa je uspela Janu Bevcu, ki zastopa barve Adrie. Bevc je napadel v zadnjem krogu in si do cilja privozil pol minute prednosti, v šprintu glavnine pa sta 2. in 3. mesto osvojila kolesarja Radenske Jaka Čemažar in Marko Jeretina. Pri deklicah A je nastopila le Karla Kožić iz BD Sloga.

Tudi pri dečkih A smo spremljali zmagovalca dobili po šprintu glavnine, slovenske kolesarje pa je presenetil Hrvat Zvonimir Zadro iz Vinkovcev. Drugi je bil Žan Rataj, tretji pa Žiga Jančar. Pri mlajših mladinkah so kolesarke Radenske uprizorile simultanko in osvojile prva tri mesta, najhitrejša pa je bila Ana Majnik.

Trener dečkov in deklic v Savi Nace Korošec je ocenil nastope svojih kolesarjev: “Z večino sem lahko zadovoljen, sploh z zmago pri deklicah C. Pri dečkih B Maksu ne manjka veliko, da bo na odru za zmagovalce, pri dečkih A pa je Čadežu v zaključku zmanjkalo nekaj izkušenj, saj je bila to njegova prva dirka. Zdaj vidim, kje stojimo, in koliko nam še manjka, da bomo konkurenčni za zmage.

Omeniti velja tudi starejši mladinki Katjo Jeretino in Anito Žnidaršič, ki sta dirkali v italijanskem Butriu. Kolesarke so morale v zadnjih dveh krogih premagati dva vzpona, dolga dober kilometer, zato se je v šprintu pomerilo le 20 kolesark. Katja je osvojila odlično 5. mesto, kar je lep uspeh med 110 kolesarkami, ki so se pojavile na štartu.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ