V Turčiji dež, toča in zmaga Italijana

V Turčiji dež, toča in zmaga Italijana
21.02.2020 AVTOR: DZ

Giovanni Lonardi je dobil drugo etapo na dirki po Antalyji. V dežju in mrazu sta v prvi skupini na cilj pripeljala tudi Jani Brajkovič in David Per.

Na dirki po Antalyji je za kolesarji druga, 165 kilometrov dolga etapa. Ta je bila precej bolj razgibana kot prva, vseeno pa so nekateri sprinterji upali, da jim bo lahko uspelo priti do zaključnega sprinta. Na dirki vztraja tudi še vseh šest članov novomeške Adrie Mobil. Po drugem mestu Marka Kumpa so bile pred etapo še vse možnosti odprte.

Že pred začetkom je bil napovedan dež, potem pa se je vreme vsaj takoj po startu kolesarjev nekoliko usmililo. A ne prav za dolgo. Po startu je sicer prišlo do napadov, a do pobega je prišlo šele po dobrih 40 kilometrih dirke. V ospredju je bil tudi David Per, ki je tako bežal dobrih 30 kilometrov - dobil je tudi leteči cilj -, vse redkejša glavnina pa ga je ujela na vzponu.

Nekoliko težjih klancev je bilo kar pet, pa čeprav je bil samo en kategoriziran. Po vzponu 2. kategorije (dolg je bil 5,1 km, 6,6-odstotni povprečni naklon) je bila še toča. Selekcija je bila vse večja. Čeprav je bila druga polovica etape bolj ravninska, pa skupina s številnimi sprinterji - v tej skupini sta bila tudi Marko Kump in Gašper Katrašnik - vodilne skupine ni uspela več ujeti.

Na koncu se je za zmago v mrazu in dežju udarilo dobrih 40 kolesarjev. Najhitrejši je bil Giovanni Lonardi, sicer član moštva Bardiani-CSF-Faizane. Drugi je bil Gianni Vermeersch, tretji pa Kenneth Van Rooy. Lonardi je prevxel tudi vodstvo v skupnem seštevku, medtem ko sta v prvi skupini končala dva Slovenca - Jani Brajkovič in David Per. Jutri bo v Turčiji najtežja etapa s ciljnim vzponom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ