V Umagu Jan Tratnik najboljši Slovenec

V Umagu Jan Tratnik najboljši Slovenec
10.03.2016 AVTOR: D. Z.
Jan Tratnik in Matej Mugerli sta se na prologu v Istrsko pomlad uvrstila med desterico. Zmagal je Američan Eric Young.

Pa se je začela že 13. dirka Istrska pomlad, prej poznana pod imenom Jadranska magistrala. Dirka Istrska pomlad se je začela v Umagu. Najprej je bil na sporedu 1,6 km dolg prolog. Na startu so tri slovenske ekipe. Kontinentalni Adria Mobil in Radenska Ljubljana ter ekipa brez licence Sava iz Kranja. Matej Mugerli je najprej postavil najboljši čas in zdelo se je, da bo končal povsem pri vrhu.

Na koncu pa se kolesarju Synergy Bakuja ni povsem izšlo. Američan v dresu Rally Cyclinga Eric Young je bil najhitrejši. Pod dve minuti se sicer ni uspel spustiti, zato pa je njegov zmagovalni čas znašala 2:03. Njegova povprečna hitrost je znašala 46,829 km/h. Martijn Tusveld (Rabobank Development Team) je za njim zaostal za eno sekundo, kar je bilo dovolj za drugo mesto.

Najboljši Slovenec pa je bil Jan Tratnik. Član avstrijskega moštva Amplatz BMC je zaostal za dve sekundi. To je bil dovolj za tretje mesto. Matej Mugerli, ki je tudi zadnji Slovenec, ki je to dirko dobil, je prolog končal na šestem mestu. Izgubil je štiri sekunde. Najboljši predstavnik slovenskih ekip je bil Robert Jenko (Radenska Ljubljana) na 23. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
kolo-voz 10.03.2016 21:20
A Sava ni vec slovenska ekipa ...?, urednistvo, oziroma avtor ...., sramota.
Vam se dogajajo nedopustne stvari, od nekih obupnih prevodov, (drugega tako ne znate) do brezidejnosti .... in pa seveda virov informacij, da o azurnosti ne izgubljam besed ....
nm2412 10.03.2016 23:05
Sava ekipa brez licence,telebajski!
Lumen 11.03.2016 06:49
@kolo-voz: A Sava ni vec slovenska ekipa ...?, urednistvo, oziroma avtor ...., sramota.
Vam se dogajajo nedopustne stvari, od nekih obupnih prevodov, (drugega tako ne znate) do brezidejnosti .... in pa seveda virov informacij, da o azurnosti ne izgubljam besed ....

UFFFF, mene so zadnjič za lepše napisan komentar cenzurirali nagubano čelo

kolo-voz 11.03.2016 07:29
@nm2412: Sava ekipa brez licence,telebajski!
Tipicen dolenjski komentar, clovek omejen v glavi in prostoru, ne vidis dlje od balance ....
FAUSTO 11.03.2016 08:37

Dolenci so najbolj nestrpen narod...a sem napisal - narod??!:)

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ