V Umagu Jan Tratnik najboljši Slovenec

V Umagu Jan Tratnik najboljši Slovenec
10.03.2016 AVTOR: D. Z.
Jan Tratnik in Matej Mugerli sta se na prologu v Istrsko pomlad uvrstila med desterico. Zmagal je Američan Eric Young.

Pa se je začela že 13. dirka Istrska pomlad, prej poznana pod imenom Jadranska magistrala. Dirka Istrska pomlad se je začela v Umagu. Najprej je bil na sporedu 1,6 km dolg prolog. Na startu so tri slovenske ekipe. Kontinentalni Adria Mobil in Radenska Ljubljana ter ekipa brez licence Sava iz Kranja. Matej Mugerli je najprej postavil najboljši čas in zdelo se je, da bo končal povsem pri vrhu.

Na koncu pa se kolesarju Synergy Bakuja ni povsem izšlo. Američan v dresu Rally Cyclinga Eric Young je bil najhitrejši. Pod dve minuti se sicer ni uspel spustiti, zato pa je njegov zmagovalni čas znašala 2:03. Njegova povprečna hitrost je znašala 46,829 km/h. Martijn Tusveld (Rabobank Development Team) je za njim zaostal za eno sekundo, kar je bilo dovolj za drugo mesto.

Najboljši Slovenec pa je bil Jan Tratnik. Član avstrijskega moštva Amplatz BMC je zaostal za dve sekundi. To je bil dovolj za tretje mesto. Matej Mugerli, ki je tudi zadnji Slovenec, ki je to dirko dobil, je prolog končal na šestem mestu. Izgubil je štiri sekunde. Najboljši predstavnik slovenskih ekip je bil Robert Jenko (Radenska Ljubljana) na 23. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ