V Umagu Kump in Korošec med deseterico

V Umagu Kump in Korošec med deseterico
07.03.2019 AVTOR: DZ

Marko Kump peti, Rok Korošec 10. To je izkupiček slovenskih kolesarjev na dirki v Umagu. Zmagal je Alois Kankovski.

Na dirki druge kategorije v Umagu, govorimo o dirki za Trofej Umag je nastopalo kar pet slovenskih ekip, predvsem pa je bilo na sicer ravninski krožni dirki skoraj 180 kolesarjev na startu. Med temi ekipami tudi Contadorjeva Kometa, pa italijanski Bardiani CSF. Kolesarji so morali prevoziti sedem krogov, dolgih dobrih 22 kilometrov. Govorimo o dirki, na kateri vsako leto pride do številnih padcev, pa tudi zaključni sprint poteka v rahel spust.

Predtem so tri krožišča, tako da je sprint vsekako nevaren. Dirko sta zaznamovala dva ubežnika, ki sta si sicer privozila dobrih pet minut prednosti, a večje nevarnosti za sprinterje nista predstavljala. Predvsem kolesarji italijanske Prokontinentalne ekipe Bardiani CSF so poskrbeli za narekovanje vse hitrejšega ritma in ubežnika sta bila v predzadnjem krogu ujeta. Sleidla je priprava na sprint in znova tudi padci.

Na koncu se je zmage veselil Čeh Alois Kankovski, ki vozi za moštvo Elkov. Drugo mesto je osvojil precej bolj poznani sprinter Bardianija Andrea Guardini. Tretji je bil Norvežan Olav Hjemsaeter. Najboljši Slovenec je bil Marko Kump. Kolesar Adrie Mobila je zasedel peto mesto. Rok Korošec, sicer član moštva Ljubljan Gusto Santic pa je bil deseti. Robi Jenko je dirko končal na 16 mestu, Luka Čotar je bil 17., Aleš Pirih 22., Tilen Finkšt 28., David Per 33. ... V soboto bo nekoliko težja dikra v Poreču in okolici.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ