V Umagu Marko Kump blizu zmage

V Umagu Marko Kump blizu zmage
04.03.2020 AVTOR: DZ

Slovenci so še tretjič ostali praznih rok na uvodni dirki v Umagu. Zmagal je komaj 18-letni Olav Kooij iz Jumba Visme. Marko Kump je bil drugi.

Kolesarji Adrie Mobila so sezono začeli v Turčiji, za preostale ekipe slovenske ekipe pa je bila uvodna dirka v sezono 2020 Trofej Umag. V Umagu so se kolesarji v kar močni konkurenci pomerili na krožni, 154 kilometrov dolgi preizkušnji s startom in ciljem v Umagu.

Po pričakovanjih smo videli spritn glavnine, medtem ko se je ubežni skupini pridružil Matic Grošelj (Ljubljana Gusto Santic). Ta skupina večjih možnosti za zmago vendarle ni imela. Po dobrih treh urah in pol dirkanja se je za zmago udarila skupina slabih 30 kolesarjev.

Zmage se je veselil Nizozemec Olav Kooij iz razvojne ekipe Jumba Visme. Drugo mesto je osvojil član Adrie Mobila Marko Kump, tretji pa je bil Nemec Niklas Markl iz razvojne ekipe Sunweba. Še pred samim zaključkom je padel že eden izmed slovenskih junakov na tej dirki v preteklosti Rok Korošec.

Na 21. mestu je dirko končal Anže Skok (Ljubljana Gusto Santic), Boštjan Murn je bil 24., David Per 33. (oba Adria Mobil), Luka Čotar (KK Kranj) 34., Gašper Katrašnik (Adria Mobil) 36., Aljaž Jarc (Adria Mobil) 39., Jaka Primožič (KK Kranj) 40., Nik Čemažar (KK Kranj) 50., Aleš Pirih (KK Kranj) 53. …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ