V Varaždinu Cavendish premagan, Jure Miškulin 10.

V Varaždinu Cavendish premagan, Jure Miškulin 10.
19.04.2016 AVTOR: D. Z.
Pa se je začela. Dirka po Hrvaški s prenosi na Eurosportu. Prvo etapo je dobil Giacomo Nizzolo. V sprintu je deseto mesto zasedel Jure Miškulin. Astana boljša od Skya v Italiji.

DIRKA PO HRVAŠKI
Začela se je druga dirka po Hrvaški. Gre za dirko prve kategorije, na kateri nastopata tudi dve slovenski kontinentalni ekipi – Radenska Ljubljana in Adria Mobil. Izmed zvezdnikov lahko izpostavimo Marka Cavendisha, na startu pa so bile številne vrhunske ekipe: Trek Segafredo, Dimension Data, Tinkoff, Astana … Prva etapa je kolesarje popeljala od Osijeka do Varaždina. Z 230 kilometri je bila tudi najdaljša na letošnji preizkušnji. Vseeno pa je bila ravninska in tako pisana na kožo sprinterjem. Etapo je zaznamovala manjša skupina ubežnikov.

Imeli smo tudi slovenskega predstavnika Matej Drinovec je zastopal Adrio Mobil. Pridružili so se mu še Aleksej Kurbatov (Gazprom RusVelo) ter dva kolesarja Cycling Academy Guillaume Boivin in Guy Sagiv. Hitro so si privozili več kot deset minut prednosti, a jasno je bilo, da je to dan sprinterjev. 40 kilometrov pred ciljem je v ospredju vztrajal samo še Kanadčan Boivin. Vztrajal je vse do zaključnega kroga v Varaždinu, medtem ko so se v lovu za njim organizirali predvsem člani Trek Segafreda in Dimension Date.

V tem edinem krogu so Boivina tudi ujeli. Sledil je pravzaprav zelo čuden sprint. Mark Renshaw je pripravil sprint za Marka Cavendisha, ki pa se je skrival v zavetrju Giacoma Nizzola. Italijan je pospešil, Cavendish pa sploh ni dobil priložnosti, da bi pospešil, saj je bila ciljna črta tik za ovinkom. Nizzolo je dobil prvo dirko letos, Cavendish je bil drugi. Tretje mesto je pripadlo Timothyu Dupontu. Najboljši Slovenec je bil član Radenska Jure Miškulin, ki je zasedel deseto mesto. Robert Jenko je bil 19., Rok Korošec 22., Tilen Finkšt 26., Matej Mugerli 32., Gašper Katrašnik 33., David Per 34., Domen Novak 39….

DIRKA PO TRENTINU
Začela se je tudi etapna dirka ekstra kategorije po Trentinu. Tu mnogi kolesarji, ki potem računajo na visoka mesta na italijanskem Giru že preizkušajo formo. Zanimiv bo predvsem boj dveh kandidatov za sam vrh na Giru – Vincenza Nibalija iz Astane in Mikela Lande iz Skya. Prvi dan so morali kolesarji odpeljati ekipni kronometer, dolg vsega 12,1 km. In v ospredju sta bila prav Astana in Sky.

Le, da so bili kolesarji Astane prepričljivo boljši. Progo so premagali v 13 minutah in pol. Prvi je ciljno črto prečkal Valerio Agnoli, ki bo tako jutri nosil majico vodilnega v skupnem seštevku. Kolesarji Skya so zaostali za 14 sekund. Z istim časom so progo premagali še član moštva AG2R La Mondiale. Druga etapa bo dolga kar 220 kilometrov, končala pa se bo na vrhu vzpona na Andrasu v Avstriji. Gre za štiri kilometre dolg klanec s povprečnim naklonom 7 %.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ