V Veliki Britaniji Bujakova med najboljšimi

V Veliki Britaniji Bujakova med najboljšimi
19.06.2016 AVTOR: D. Z.
Kolesarke BTC City Ljubljana so končale etapno dirko Aviva Women's Tour. V zadnji etapi se je s petim mestom izkazala Eugenia Bujak.

Dirka Aviva Wimens Tour je dirka, ki spada med dirke ženskega World Toura. Dirka je imela pet etap. Članice BTC Cityja se na prvih štirih niso uvrstile med prvo deseterico. Zato pa so se izkazale v zadnji preizkušnji., ki se je začela v Northamptonu in končala v Ketterinu. Dolga je bila 133 kilometrov.

Dirka je bila za ženske vsekakor nekaj posebnega, saj se je ob cestah zbralo kar precejšnje število gledalcev. V zadnji etapi je prišlo do pobega sedmih kolesark, med katerimi je bila tudi Eugenia Bujak. Ubežna skupina se je izoblikovala po prevoženih 25 kilometrih. 30 km pred ciljem so imele ubežnice še vedno tri minute prednosti. Bujakova je v samem zaključku poskusila z napadom, vendar ji ni uspelo.

Lotta Lepisto je dobila etapo, Bujakova pa je osvojila peto mesto. V skupnem seštevku se je zmage veselila svetovna prvakinja Elizabeth Armitstead. Ashleigh Moolman je bila druga, tretja je bila Elisa Longo Borghini, četrta pa Marianne Vos. Bujakova je dirko končala na 24. mestu. Zaostala je za dobre štiri minute. Anna Plichta je bila 38., Mia Radotić pa 55.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ