V Veliki Britaniji je začel Greipel, na Norveškem končal Kristoff

V Veliki Britaniji je začel Greipel, na Norveškem končal Kristoff
04.09.2016 AVTOR: D. Z.
Pester vikend. Matej Mohorič bežal. Zmagali Boonen, Kittel, Greipel in Kristoff. Več v nadaljevanju.

VELIKA BRITANIJA
Začela se je dirka po Veliki Britaniji, na kateri nastopajo številni zvezdniki. Tudi vrhunski sprinterji, ki so se lahko pomerili za zmago v prvi etapi. Etapa je bila dolga 162 kilometrov. Peterica ubežnikov, ki je poskusila presenetiti glavnino, večjih možnosti za uspeh ni imela.

Večino časa so ritem v glavnini narekovali člani Dimension Date, ki so pripravljali sprint za Marka Cavendisha. 20 km pred ciljem pa se je že začel boj za prevlado v ospredju. Sprinterjev je na dirki namreč ogromno: Greipel, Cavendish, Viviani, Wippert, Ewan, Nizzolo, McClay … Deset kilometrov pred ciljem je bilo pobega konec.

Pričela se je priprava na sprint in takrat so pobudo prevzeli člani Lotto Soudala, ki so delali za Greipla. Povsem v zaključku, vsega dvesto metrov pred ciljem pa je prišlo do padca. Na tleh so se znašli Cavendish, Lobato, Viviani … Andre Greipel pa je zgolj nadaljeval s sprintom in veselil se je lahko zmage. Caleb Ewan – na dirki mu pomaga tudi Luka Mezgec – je bil drugi, tretji pa Sikeldam. Mezgec je bil 74.

FRANCIJA
V Franciji je bila na spoerdu dirka za VN Fourmies. Gre za kraj, ki vsako leto gosti start in cilj krožne preizkušnje ekstra kategorije. Dolga je bila 205 kilometrov. Tokrat so se kolesarji za zmago udarili v sprintu glavnine. Tesen obračun je dobil Marcel Kittel, ki je premagal Nacerja Bouhannija in Bryana Coquarda. Sledili so Feillu, Belletti, Demare, Capiot, Bennett. Matej Mohorič je bil 39., Grega Bole pa 51. Borut Božič je zasedel 101. Mesto, Marko Kump pa 115.

NORVEŠKA
Končala se je petdnevna etapna dirka Tour de Fjords na Norveškem. Govorimo o dirki prve kategorije. Zadnjo etapo je prepričljivo dobil Alexander Kristoff. Domačin je bil na tej dirki tudi razred zase. Dobil je namreč kar tri etape, veselil pa se je tudi zmage v skupnem seštevku. Michael Schar je bil drugi, tretji pa Nick Van der Lijke.

BELGIJA
Že v soboto je bila na sporedu tudi enodnevna dirka ekstra kategorije v Bruslju. Govorimo o 'Bruseljski klasiki '. Na njej so nastopili trije Slovenci, zmage pa se je veselil Tom Boonen, ki je ugnal Arnauda Demarja in Nacerja Bouhannija. Z dolgim pobegom se je izkazal Matej Mohorič, ki je na koncu zasedel 24. mesto. Grega Bole je bil 26. Marko Kump je odstopil.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ