V Zakopanah Sagan ob majico, Jack Haig do zmage

V Zakopanah Sagan ob majico, Jack Haig do zmage
03.08.2017 AVTOR: D. Z.
Nadvse pestro šesto etapo na dirki po Poljski je dobil Jack Haig. Zdaj vodi Dylan Teuns.

189 kilometrov dolga etapa s petimi vzponi prve kategorije. Vsi so se zvrstili od 115 kilometra dirkanja naprej. Obenem pa še zahteven zaključek v krajši vzpon.

Tako bi lahko na hitro opisali šesto etapo na dirki po Poljski. Začela se je v Wieliczki, končala pa v mestu Zakopane. Pobeg dneva je uspel naslednjim kolesarjem: Antwan Tolhoek (LottoNl-Jumbo), Moreno Moser (Astana) in Adam Stachowiak (Poljska reprezentanca). Trojica si je po 90 kilometrih dirkanja privozila skoraj šest minut prednosti pred glavnino, v kateri je majico vodilnega v skupnem seštevku nosil Peter Sagan.

Dobrih 50 kilometrov pred ciljem je napadel Tolhoek, medtem ko je skupina ujela Moserja in Stachowiaka. V lov za njim sta se podala najprej Rob Power, potem pa še Jan Tratnik, ki se je znašel nekje vmes in tako ga je skupina, v kateri so ritem narekovali člani moštva BMC ujela 36 kilometrov pred ciljem. Sledil je sicer nekategoriziran, a izjemno zahteven vzpon. Tam je popustil tudi vodilni Peter Sagan. Potem pa so se kolesarji že podali na zadnji kategoriziran vzpon 19 km pred ciljem.

Tik pod vrhom sta potegnila Pozzovivo in Sanchez. A sledil jima je Jack Haig. Kolesar, ki ga dobro poznamo tudi z dirke po Sloveniji je bil močnejši. Dobil je gorski cilj in nadaljeval v samostojnem pobegu vse do cilja. Po skoraj petih urah dirkanja si je privozil 51 sekund prednosti pred skupina najmočnejših 11 zasledovalcev. Wout Poels je bil drugi, tretji pa Bob Jungels. Sledili so Costa, Kelderman, Nibali, Zakarin, Majka, Yates, Oomen, Pozzovivo in Teuns. Naslednja skupina je zaostala že za skoraj dve minuti in pol.

Najboljši Slovenec je bil Simon Špilak na 43. mestu. Luka Mezgec in Kristijan Koren sta odstopila. V skupnem seštevku je vodstvo prevzel Dylan Teuns, ki ima šest sekund prednosti pred Rafalom Majko in deset pred Wilcom Keldermanom. Sledijo Poels, Pozzovivo, Yates, Oomen, Nibali, Costa, Jungels, Zakarin in Haig, ki je zadnji z zaostankom manjšim od minute.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ