V Zeleni laguni Italijan premagal dva kolesarja Adrie Mobila

V Zeleni laguni Italijan premagal dva kolesarja Adrie Mobila
14.02.2016 AVTOR: D. Z.
Sezona se je začela tudi za slovenske ekipe. V Poreču je bilo kar pest Slovencev med prvo deseterico. Per drugi, Novak pa tretji.

Nič kaj prijazno ni bilo vreme za uraden začetek sezone za slovenske ekipe. A vseeno so kolesarji odpeljali 163 kilometrov dolgo dirko za VN Laguna Pireč. Gre za dirko druge kategorije, ki jo je lani dobil Michael Gogl, ki zdaj vozi za Tinkoff. Tokrat je zmaga šla v Italijo.

Do odločilnega trenutka je prišlo že po vsega pol ure dirkanja, ko se je v pobeg podala skupina 14 kolesarjev. Vse do vznožja Motovuna so bili ubežniki složni, potem pa je predvsem Domena Novak narekoval oster ritem. Na vrh so v ospredju prišli samo trije kolesarji. Novak, David Per in Filippo Ganna.

Ti so se za zmago udarili v samem zaključku, a Ganna je kljub napadom obeh kolesarjev Adrie Mobila ohranil dovolj moči. 19-letni kolesar, ki ima podpisano pogodbo tudi z moštvom Lampre Merida, zdaj pa je član Colpacka. Italijan je na cilju v Zeleni laguni premagal dva Slovenca. V sprintu je ugnal Davida Pera, tretji pa je bil Domen Novak. Oba sta člana Adrie Mobila.

"Ko je Domen Novak začel vleči na klanec se mu le prišepnil koliko naj pritisne. Na vrhu vzpona sem bil presenečen, ko sem videl da sva ostala sama. Na to se je nama pridružil še Ganna in do cilja je letelo do daske. Na koncu sva ga izmenično napadala vendar se ni dal. V cilju je bil enostavno boljši in mu moram le čestitati. S formo sem zadovoljen in komaj čakam naslednje dirke," je za uradno spletno stran Adrie Mobila dejal David Per.

Najboljša trojica si je pred koncem privozila tudi občutnejšo prednost pred prvimi zasledovalci. Avstrijec Daniel Auer na četrtem mestu je zaostal za kar tri minute in 40 sekund. Peto mesto je zasedel Andi Bajc, ki sicer vozi za avstrijski Amplatz BMC. Šesti pa je bil član Save iz Kranja Žiga Grošelj. Deseti pa še član ljubljanske Radenske Robi Jenko.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ