V žensko kolesarstvo vstopa merilec moči RPM2, ki deluje kot vložek v čevlju

V žensko kolesarstvo vstopa merilec moči RPM2, ki deluje kot vložek v čevlju
28.02.2016 AVTOR: Matej Zalar
Merilci moči RPM2 sicer niso povsem novi na tržišču, so pa svoj fokus iz triatlona nekoliko preusmerili tudi na kolesarstvo. Sponzorirali bodo žensko ekipo Cyclance.
Trg merilcev moči je v zadnjem času ponorel, skoraj vsak teden poročamo o kakšnem novem produktu, ki si z drugačnim pristopom in zelo konkurenčno ceno želi izboriti svoj delež na vse bolj zasičenem trgu. 

Podobni so tudi merilci moči RPM ², ki kolesarske podatke odčitajo s pomočjo posebnega vložka, ki ga namestimo v čevlje. Tako z ničemer ne vpliva na kvaliteto vašega kolesarjenja, hkrati pa vam omogoča, da merilec uporabljate na različnih kolesih in v različnih čevljih.

RPM ² podatke o pritisku beleži na štirih mestih na podplatu in zbira ločene podatke za levo in desno nogo, hkrati pa seveda ponudi tudi skupne povprečne vrednosti. Za nameček je kompatibilen s števci, ki komunicirajo preko sistema ANT+ in tudi preko Bluetootha, tako da v poštev pridejo Garminovi in tudi Polarjevi kolesarski računalniki. 

Cena kolesarskega kompleta trenutno na njihovi spletni strani še ni navedena, si pa lahko okvirno pomagamo s ceno triatlonskega izdelka, ki se giblje nekaj nad 600 evri. Tako je tudi RPM ² eden najcenejših merilcev moči na trgu, ki podatke beležijo na obeh nogah.

Kolesarke ekipe Cyclance Pro Cycling so z novimi merilci že nastopile na včerajšnji klasiki Omloop Het Nieuwsblad, kjer so bile zelo uspešne. Američanka Shelley Olds je končala kot peta in le za las ostala brez odra za zmagovalce.

V videu si lahko ogledate delovanje merilca moči RPM ² v tekaškem čevlju.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ