V živo s štirimi slovenskimi ekipami

V živo s štirimi slovenskimi ekipami
01.06.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Junij bo tekmovalno nadvse pester tudi za kolesarjev v slovenskih ekipah. Že od danes naprej na dirki po Zgornji Avstriji.

Današnji prolog in tri etape. To je spored etapne dirke po Zgornji Avstriji, ki se začne danes in bo za dirko druge kategorije vsekakor imela zanimivo, močno konkurenco. Na startni listi so tudi kolesarji štirih slovenskih ekip. Govorimo o letos najuspešnejši ekipi v Sloveniji Adriji Mobilu.

Potem so tu še Ljubljana Gusto Santic, KK Kranj in MebloJogi Pro-concrete. Na startu je kar 29 ekip. Tudi razvojne, kot so Alpecin Deceuninck, Jumbo Visma in Cycling Team Friuli. Konkurenca bo tako za dirko druge kategorije zelo močna. Vse skupaj se bo začelo s šesto metrov dolgim prologom v Linzu. Prva etapa bo dolga 181 kilometrov. Eferding bo gostil start, Geinberg pa cilj.

Gre za krajši ciljni vzpon, na katerega se bodo kolesarji podali kar štirikrat. Druga etapa se bo začela v Welsu, cilj pa bo gostil Niederkappel. Ta bo sicer zelo razgibana, a vseeno najlažja izmed treh. Dolga bo 129,3 km. Zadnja etapa bo zaradi ciljnega klanca nadvse zahtevna. Dolga bo 133,5 km. V Astnu bo start, v Hinterstoderju pa cilj. Po vzponu prve kategorije in dveh druge bo sledil ciljni klanec.

Ta bo kolesarje pripeljal na 1386 metrov nadmorske višine. Klanec je dolg 9,7 km, povprečni naklon pa je 8,2-odstoten. Sicer pa so se Avstrijci dogovorili za prenos dirke v obliki livestreama. Podobno, kot smo lahko gledali enodnevne slovenske dirke, bomo zdaj lahko tudi to etapno preizkušnjo. Spremljali jo bose lahko na TEJ POVEZAVI!

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ