Vabilo na Giro prejel tudi Nippo - Vini Fantini Grega Boleta, presenetljivo vabilo za Rusvelo

Vabilo na Giro prejel tudi Nippo - Vini Fantini Grega Boleta, presenetljivo vabilo za Rusvelo
18.01.2016 AVTOR: Matej Zalar
Organizator Gira RCS Sport je podelil posebna povabila za prvi del sezone. Na rožnati pentlji bo imela pravico nastopa tudi ekipa Grege Boleta in Damiana Cunega.
RCS Sport vsako leto še pred začetkom sezone podeli posebna povabila za največje spomladanske dirke, ki jih organizirajo: Milano - Sanremo, Tirreno - Adriatico in seveda Giro. Med povabljenimi je tudi ekipa Nippo - Vini Fantini, za katero bo v letošnji sezoni vozil Grega Bole.

Povabilo Nippa niti ni presenečenje, saj za njihovo ekipo vozi tudi Damiano Cunego, ki je kljub slabšim predstavam v zadnjih letih še vedno ljubljenec italijanskega občinstva. Tako bo novo priložnost na rožnati pentlji dobil tudi Grega Bole, če se bo seveda uvrstil v ekipo za največjo italijansko dirko. A to glede na njegovo vlogo v prvi epizodi v tej ekipi ne bi smel biti problem.

Večje presenečenje predstavlja povabilo ekipe Gazprom Rusvelo, ki je sestavljena izključno iz ruskih kolesarjev. Ekipa se je v lanskem letu soočala z velikimi težavami, saj je kar pet njenih kolesarjev oddalo pozitivne vzorce urina na dopinških kontrolah, zato so bili nekaj časa celo suspendirani kot ekipa. Z dolgimi nosovi je tako ostala ekipa Androni - Giocattoli, ki jo vodi legendarni Gianni Savio. Tako prvič po letu 2007 ekipa, ki jo vodi, ne bo nastopila na Giru.

Tretje povabilo si je z zmago v Coppi Italia v lanski sezoni privozila ekipa Southeast, zadnji "wild card" pa je romal v roke ekipe Bardiani - CSF, ki ima v svojih vrstah precej perspektivnih mladih italijanskih kolesarjev. Eno povabilo je vedno namenjeno tujim ekipam, a so vsi namesto Rusvela letos pričakovali Team Roompot, ker se bo Giro 2016 začel na Nizozemskem. A očitno je prevladal ruski denar.

Povabilo na prvo letošnjo klasiko Milano - Sanremo so dobile ekipe Bardianija, Southeasta, Andronija in pa tri tuje ekipe - Cofidis, Team Novo Nordisk in Bora - Argon 18. Tako bosta na šprinterski klasiki lahko nastopila tudi Sam Bennett in Nacer Bouhanni, priložnost pa bo dobil tudi Borut Božič, ki bo v letošnji sezoni vozil za Cofidis.

Povabila za Tirreno - Adriatico so bila razdeljena nekoliko drugače. Poleg domačih Bardianija in Androni Giocattolija bodo na spomladanski etapni dirki lahko nastopili tudi kolesarji Caje Rurala, Bore Argona in poljske CCC Sprandi Polkowice, za katero je lani nastopal Grega Bole.

Giro se bo začel 6. maja v nizozemskem Apeldoornu in končal 29. maja v Torinu.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ