Vabljeni na podaljšan vikend na Gorenjskem

Vabljeni na podaljšan vikend na Gorenjskem
31.07.2019 AVTOR: DZ

V petek v Šenčurju na kriteriju s prav posebnimi pravili, v soboto in nedeljo pa že po tradiciji v Kranju.

Letos se bodo v Šenčurju spet mudili kolesarji. Tokrat v petek, ko bo na sporedu kriterij. Pri članih se bodo za finale borili po drugačnem sistemu, kot smo ga vajeni. V finale se bodo uvrstili zmagovalci vsakega kroga. Torej. Tisti kolesar, ki bo prvi prečkal ciljno črto, bo potem odstopil, saj bo že uvrščen v finale. V vsakem krogu bomo dobili finalista. Prvi se bodo na progo podali mlajši mladinci in ženske. Start bo ob 16.30. Zadnji se bodo na 1,3 km dolgem krogu pomerili člani.

Vikend bo na Gorenjskem vsekakor kolesarsko obarvan. V soboto se bo začel tradicionalni Kolesarski praznik v sosednjem Kranju. Od 14.30 dalje. 
Najprej dirka za dečke in deklice. Vse skupaj se bo nadaljevalo s kriterijem starejših kategorij. Med drugim bomo po 20. uri priča članskemu kriteriju, na katerem se bodo slovenski kolesarji borili za naslov državnega prvaka v kriteriju.

Naslov med elito bo branil Luka Čotar. V nedeljo pa še najstarejša mednarodna kolesarska dirka v Sloveniji. Govorimo o že 51. VN Kranja – Memorial Filipa Majcna. Kolesarji – na startni listi so kolesarji iz vseh slovenskih klubov – bodo kar 13-krat pomagali vzpon na Jelenov klanec. Prijavljeni so kolesarji iz vseh slovenskih klubov.

“Vikend program” v Kranju
3. AVGUST (SOBOTA)
14.30–18.30:CESTNA DIRKA ZA DEČKE IN DEKLICE IN DRŽAVNO PRVENSTVO V KRITERIJU ZA KATEGORIJE: MLAJŠI IN STAREJŠI MLADINCI IN MLADINKE, ŽENSKE
18.30: DIRKA ZA OTROKE, KI ŠE NE TRENIRAJO KOLESARSTVA
19.15: DIRKA ZA AMATERJE IN TRENERJE
20.00: KONCERT MAMBO KINGS
21.00: NOČNI KRITERIJ ZA KATEGORIJO ČLANOV (DRŽAVNO PRVENSTVO)
22.00: KONCERT MAMBO KINGS

4. AVGUST (NEDELJA)
13.30–18.00:51. VELIKA NAGRADA KRANJA – MEMORIAL FILIPA MAJCNA

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ