Vabljeni na predstavo slovenskih junakov v Podsmreko

Vabljeni na predstavo slovenskih junakov v Podsmreko
20.10.2012 AVTOR: D. Z.
V nedeljo ob 14. uri bo v Podsmreki kolesarska dirka, ki bo že tradicionalno označila konec za slovenske kolesarje nadvse uspešne sezone.
Naslov mladinskega svetovnega prvaka in drugo mesto na svetovnem prvenstvu Mateja Mohoriča. Naslov evropskega prvaka med mlajšimi člani in deveto mesto v skupnem seštevku dirke po Franciji. Razlogov za veselje je ogromno, zato je tudi ogromno razlogov za obisk zaključne dirke sezone – 12. tradicionalna dirka za VN Avtomojster v Podsmreki.

Ob 14. uri se bodo najprej pomerili rekreativni kolesarji, ki bodo morali prevoziti tri kroge oziroma 21 kilometrov. 45 minut kasneje se bodo na deset krogov oziroma na 70 kilometrov dolgo preizkušnjo podali še člani, mladinci in ženske. Tokrat vsi skupaj, tako kot je, z izjemo žensk, na tej dirki že običajno. Organizatorji bodo najboljšim podalili nagrade za Zlato Scottovo kolo.

Med člani bo prvo mesto pripadlo Janiju Brajkoviču, ki bo tako nasledil lanskega zmagovalca Grego Boleta. Drugo mesto bo pripadlo Simonu Špilaku, tretje pa Borutu Božiču. Pri mlajših članih bo nagrado za najboljšega prejel evropski prvak Jan Tratnik, ki bo nasledil klubskega kolego Klemna Štimulaka. Tratniku sledita Luka Pibernik in Jan Polanc. Vsi so člani Radenske. Pri ženskah pa bo tudi letos glavno nagrado prejela Polona Batagelj.

Letos so tako slovenski kolesarji, ki si kruh služijo v tujini kot tudi kolesarji domačih moštev tekmovali v posebnem pokalu, katerega glavni pokrovitelj je Škoda. Na slovenskih dirkah je največ točk zbral Primorec Kristjan Koren, ki ima že dovolj varno prednost pred Janijem Brajkovičem pred nedeljsko zadnjo dirko. Za nagrado bo v uporabo dobil Škodin avtomobil Citigo. Dirko je lani dobil Grega Bole.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ