Vabljeni v Novo mesto

Vabljeni v Novo mesto
26.03.2023 AVTOR: DZ, foto: Sportida

V nedeljo, 26. marca bo na sporedu že osma dirka za VN Adrie Mobila. Tudi to dirko bomo v obliki livestreama prenašali na rtvslo.slo.

Jutri bo na sporedu zadnja izmed serije treh enodnevnih dirk na slovenskih cestah. Po uvodu v Izoli in dirki v okolici Nove Gorice je zdaj čas še za VN Adrie Mobila. Gre za tradicionalno traso dirke druge kategorije, ki se bo začela ob 12.30. Kolesarje na cilju na Glavnem tragu pričakujejo med 16:30 in 17:30.

Gre za 180 kilometrov dolgo dirko po razgibanem terenu. Natančneje: Iz Češke vasi se bodo kolesarji podali do Straže Dolenjskih Toplic, Črmošnjic, Brezovice (gorski cilj), Črnomlja, Gradaca in Semiča. Od tu se bodo morali spet povzpeti do Brezovice, kjer bo še en gorski cilj. Sledi vrnitev v Dolenjske Toplice in Stražo ter prvi prihod v na Glavni trg v Novem mestu.

Sledili bodo še štirje “balkanski” krogi. Na startu bo 176 kolesarjev iz 26 držav. Organizator je sporočil, da bodo prvič na dirki nastopali tudi kolesarji iz Kitajske, Kanade in ZDA. Do zdaj sta dirko po dvakrat dobila Marko Kump in Filippo Fortin. Lani je v Novem mestu zmago slavil Maciej Paterski. Na dirki bodo predstavniki vseh slovenskih ekip.

"Letošnja trasa je podobna tisti iz prve tekme leta 2015, ko je slavil Marko Kump, sedanji športni direktor našega kluba. Pred pisano karavano kolesarjev je zelo zanimiv športni boj za najvišja mesta. Želimo si, da zmagovalni pokal na Glavnem trgu najvišje dvigne nekdo od slovenskih kolesarjev in si pribori novih štirideset točk na lestvici Mednarodne kolesarske zveze," je povedal Bogdan Fink.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ